Download gratis de Ciao tutti app!

Kijk vier Italiaanse films tijdens het online International Film Festival Rotterdam 2022

Van 26 januari tot en met 6 februari 2022 geniet je online van het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Je kunt ongeveer dertig speelfilms en documentaires bekijken, waaronder vier Italiaanse films of films met een Italiaans tintje.

Qui rido io – The King of Laughter
In de meeslepende film Qui rido io – The King of Laughter van regisseur Mario Martone maak je kennis met de uitgebreide toneelfamilie van Eduardo Scarpetta, de grote ster van het Napolitaanse theater aan het begin van de twintigste eeuw.

Scarpetta – meesterlijk vertolkt door Toni Servillo (die momenteel ook te zien is in È stata la mano di Dio van Paolo Sorrentino) – wordt door de excentrieke dichter Gabriele D’Annunzio beschuldigd van plagiaat.

Deze warmbloedige, met veel liefde voor het theater gemaakte film doet recht aan Scarpetta’s sterke en minder fraaie kanten én toont de wording van nieuw talent. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan – let wat dat betreft ook op de aftiteling!

Bekijk alvast de trailer:

Italo Disco – The Sparkling Sound of the 80s
Zonder Italo Disco geen house, geen Chemical Brothers, geen Daft Punk, toch? In Italo Disco van Alessandro Melazzini ontdek je hoe een jolig muziekgenre toch waardig oud kan worden…

Met een stevige portie amusante feitjes voert deze documentaire je terug naar het tijdperk waarin miljoenen Europeanen losgingen op commerciële riedels met synthesizers en bizarre Engelse teksten.

Het genrelabel hebben we te danken aan een Duitse producer. Een gezonde mix van ernst en ironie typeert de commentaren, die worden geserveerd door internationale trendwatchers, sociologen en natuurlijk de pioniers zelve.

Hoewel maar al te vaak getypeerd als een van de minst coole muziekgenres, levert het wel een sprankelende muziekdocumentaire op met heerlijke eighties-look en vol visuele vondsten.

Bekijk de trailer:

The Last Ride of the Wolves
Pasquale, een oude boef die zijn fortuin verloor met gokken, beraamt zijn laatste grote overval en herenigt zich met The Wolves, een bende Noord-Italiaanse kermisexploitanten annex dieven.

De overval op een geldwagen die twaalf miljoen euro aan contanten vervoert, zou iedereen een goed pensioen kunnen opleveren en de erfenis van hun ouderwetse vakmanschap veiligstellen.

Op subtiele wijze vertelt regisseur Alberto De Michele in The Last Ride of the Wolves deze waargebeurde misdaad.

Bekijk de trailer van deze film:

Freaks Out
Betoverd kijkt het publiek hoe de jonge Matilda met haar lichaam een gloeilamp kan laten branden. In de circustent voltrekt zich het ene wonder na het andere. Totdat de juichende toeschouwers plotseling worden weggeblazen door een inslaande bom. Welkom in de grillige wereld van Freaks Out!

In het nazistische Rome van 1943 zijn artiesten hun leven niet meer zeker. Matilda besluit om Italië te ontvluchten met haar bovennatuurlijke vriendengroep: een oersterke wolfman, een insectenfluisteraar, een menselijke magneet en de lieve directeur.

Makkelijk is hun reis niet. De Duitse nazi Franz, een twaalfvingerige pianist die in de toekomst kan kijken, maakt namelijk jacht op circusfreaks om het Derde Rijk aan te sterken.

Bruut geweld wordt daarbij niet geschuwd, in deze avontuurlijke mix van fantasy- en oorlogsfilm. Naast de prachtige decors en het sierlijke camerawerk, valt vooral de ontroerende hoofdrol van Aurora Giovinazzo op. Een talent om in de gaten te houden!

Bekijk alvast de trailer:

Vanaf vrijdag 21 januari om 20.00 uur kun je online kaartjes kopen voor de films die tijdens het IFFR te zien zijn. Buon divertimento!

 

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.