Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Alba Rohrwacher als Sworn Virgin in debuutfilm van Laura Bispuri

Vanaf vandaag te zien in de Nederlandse filmzalen: Sworn Virgin, de debuutfilm van Laura Bispuri, met in de (hoofd)rol van Hana de Italiaanse Alba Rohrwacher, die we nog kennen uit De eenzaamheid van de priemgetallen).

Sworn-Virgin-film

In de kille en verlaten Albanese bergen leven de vrouwen uit het dorp volgens strenge en ouderwetse regels. Hana Doda besluit op jonge leeftijd dat ze niet op deze wijze wil leven.

Hana kiest voor een eeuwenoude traditie: ze zweert eeuwig maagd te blijven en te leven als een man. Met een geweer op zak trekt ze als Mark Doda de bergen in, waar ze tien jaar in een zelf gekozen isolement leeft.

De herinneringen aan haar zus Lila, die op veertienjarige leeftijd het dorp ontvluchtte, doen haar echter besluiten naar het bruisende Milaan te reizen  voor een – bijzonder emotionele – familiereünie. Het vrije leven voor vrouwen bevalt Hana wel en ze trekt stap voor stap haar geloften om als maagd en man te leven weer in.

Sworn-Virgin-film (1) Sworn-Virgin-film (3) Sworn-Virgin-film (4) Sworn-Virgin-film (5) Sworn-Virgin-film (6)

In de film Sworn Virgin volg je een vrouw op weg naar haar vrijheid, tijdens een reis door de overweldigende Albanese bergen naar het noorden van Italië.

Na een succesvolle première op het filmfestival van Berlijn 2015 (met een nominatie voor de Gouden Beer) klonken er ook positieve geluiden op het San Francisco International Film Festival, het Hong Kong International Film Festival en het Tribeca Film Festival en viel Laura Bispuri regelmatig in de prijzen. Vanaf nu kunnen we ook in Nederland genieten van deze indringende film.

Sworn-Virgin-film (2)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *