Home » Italiaanse taal » Film » Spectaculaire Italiaanse kunst komt tot leven in de bioscoop
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Spectaculaire Italiaanse kunst komt tot leven in de bioscoop

Pathé Art presenteert deze zomer drie fascinerende films over de Italiaanse kunstwereld: Teatro alla Scala – The Temple of Wonders, Leonardo da Vinci – The Genius in Milan en St. Peter’s and The Papal Basilicas of Rome.
 Pathe-Art-Films-zomer-2016

Teatro alla Scala – The Temple of Wonders
Al ruim tweehonderd jaar is de Scala in Milaan een van de belangrijkste kunsttempels ter wereld en een thuis voor de grootste artiesten. Deze film geeft een rondleiding door de afgelopen eeuwen met herinneringen, archiefbeelden en historische opnames van de grote namen in de wereld van opera, ballet en klassieke muziek, zoals Luciano Pavarotti, Placido Domingo, José Carreras en Maria Callas. Ook is er veel aandacht voor de huidige tijd, met de hectische taferelen achter de schermen bij de jaarlijkse prima in december.

Pathe-Art-Film-Teatro-alla-ScalaPathe-Art-Film-Teatro-alla-Scala (1) Pathe-Art-Film-Teatro-alla-Scala (3)

Te zien op dinsdag 21 juni, op zondag 26 juni en op zondag 3 juli (op deze laatste dag alleen in Amsterdam en Den Haag).

Leonardo da Vinci – The Genius in Milan
Uitgangspunt van deze film is de tentoonstelling van Leonardo da Vinci’s meesterwerken tijdens Expo 2015. Experts becommentariëren het oeuvre van de Italiaanse kunstenaar en geven nieuwe inzichten in zijn persoonlijkheid. Behalve de prachtige expositie, waaraan zes jaar werd gewerkt en waarvoor honderden schilderijen en tekeningen uit de hele wereld werden verzameld, zie je ook Het Laatste Avondmaal en de Codex Alanticus. Bovendien reis je vanuit je bioscoopstoel naar onbekendere plekken, zoals Da Vinci’s wijngaard.

Leonardo-da-Vinci -The-Genius-in-Milan-filmLeonardo-da-Vinci -The-Genius-in-Milan-film (1) Leonardo-da-Vinci -The-Genius-in-Milan-film (5)Leonardo-da-Vinci -The-Genius-in-Milan-film (6)

Te zien op dinsdag 19 juli, op zondag 24 juli en op zondag 31 juli (op deze laatste dag alleen in Amsterdam en Den Haag).

St. Peter’s and The Papal Basilicas of Rome
De makers van The Vatican Museums en Florence and the Uffizi presenteren St. Peter’s and the Papal Basilicas of Rome. Experts als Antonio Paolucci, Micol Forti, Claudio Strinati en Paolo Portoghesi nemen je mee op een reis langs de vier pauselijke basilieken in Rome en hun schatten: de Sint-Pietersbasiliek (een van de 25 best bezochte bezienswaardigheden wereldwijd), de San Giovanni in Laterano, de Santa Maria Maggiore en de San Paolo fuori le Mura. Vier majestueuze gebouwen, elk met een schitterend pauselijk altaar en een schat aan tijdloze meesterwerken. Door de eeuwen heen een bestemming voor miljoenen reizigers en pelgrims – en nu even heel dicht bij huis…

Pathe-Art-Film-Sint-PieterPathe-Art-Film-Sint-Pieter-1 Pathe-Art-Film-Sint-Pieter-2 Pathe-Art-Film-Sint-Pieter-3 Pathe-Art-Film-Sint-Pieter-4

Te zien op dinsdag 16 augustus, op zondag 21 augustus en op zondag 4 september (op deze laatste dag alleen in Amsterdam en Den Haag).

De films zijn te zien in deze bioscopen: Pathé Tuschinski (Amsterdam), Pathé Buitenhof (Den Haag), Pathé AmersfoortPathé ArnhemPathé BredaPathé DelftPathé EindhovenPathé GroningenPathé HaarlemPathé Maastricht en Foroxity Roermond en Sittard.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *