Home » Italiaanse taal » Film » Dubbele ode aan Rome
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Dubbele ode aan Rome

Nel blu dipinto del blu, het liedje van vanochtend, zou volgens welingelichte Romeinse bronnen ook te horen zijn aan het begin en het einde van Woody Allens film To Rome with Love. Voor wie er nog niets over heeft gehoord: deze nieuwe film in het oeuvre van Woody Allen heeft Rome als decor en de liefde als overkoepelend thema; een perfect samenspel dus.

Lang geleden, in 1959, speelde het liedje ook al een grote rol in een film die zelfs dezelfde naam draagt. In Nel blu dipinto del blu Domenico Modugno de charmante Turi speelt, een jonge Siciliaan die in een bar in een arme Romeinse wijk zingt. Alhoewel hij een  verhouding heeft met Gianna, geniet hij van de vrouwen die dankzij zijn zoetgevooisde stem aan zijn voeten liggen. Zich binden wil Turi voorlopig nog niet.

Op een dag wordt Turi verdacht van een overval op een juwelier. Hij heeft absoluut niets met dit misdrijf te maken, maar om dat te bewijzen heeft hij een alibi nodig. Hij wordt gedwongen om te zeggen bij wie hij de nacht heeft doorgebracht – met als gevolg dat al zijn andere vriendinnen jaloers worden en zich tegen hem keren…

Buiten de fijne vertolking van het lied stelt de film niet heel veel voor, maar wie Modugno nog eens wil horen zingen neemt het verhaal voor lief. Onderstaande filmposters zijn in elk geval prachtig om naar te kijken!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Een reactie

  1. Heb de film een tijdje geleden gezien en hij kon me niet echt bekoren.

    Woody Allen heeft betere tijden gekend …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *