Home » Italiaans eten » Buonissimo: een Panettone Classico Glassato van Bonifanti
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Buonissimo: een Panettone Classico Glassato van Bonifanti

Langzaam beginnen we af te tellen naar Kerstmis. Onze eerste prioriteit is niet het verzamelen van prachtig ingepakte cadeautjes, het samenstellen van het kerstmenu of het vinden van de mooiste boom. Nee, boven aan ons lijstje staat het vinden van de allerlekkerste panettone, hét Italiaanse kerstsymbool bij uitstek.

Gelukkig hoefden we dit keer niet ver te zoeken, want Panettone-shop.nl importeert direct uit Italië een uitgebreid assortiment panettones, variërend in samenstelling en grootte. Naast de klassieke variant is het assortiment dit jaar uitgebreid met een aantal nieuwe bijzondere smaakcombinaties, zoals een panettone met koffie en chocolade en een panettone met gekonfijte perzik, amaretto en chocolade.

Bonifanti’s Panettone Classico Glassato (€ 17,95) weegt maar liefst 750 gram en is gevuld met rozijnen en gekonfijte sinaasappel- en citroenschillen. Bovenop prijkt een laag van verkruimelde hazelnoten en hele amandelen. De panettone is met de hand feestelijk verpakt, waarmee het ook een perfect decembercadeau is.

Waarom de panettone van Bonifanti zo buonissimo is
In 1932 maakte Vincenzo Bonifanti in de werkruimte achter zijn bakkerswinkel de eerste variant op de klassieke panettone. Hij koos voor een decoratie van de uitstekende hazelnoten uit de Langhe boven op de kerstcake; het begin van een unieke traditie, met tegenwoordig een uitgebreid assortiment aan panettones.

Wat denk je bijvoorbeeld van een panettone met peer en chocolade, van een panettone met koffie en chocolade of van een panettone met appel en rozijnen? Of ga je liever voor een panettone met kersen, met grappa of met perzik, chocolade en amaretto?

Voor elke panettone heeft Bonifanti drie dagen werk, zorg en aandacht nodig. Niet alleen omdat Bonifanti eigen zuurdesemgist met unieke eigenschappen gebruikt (dat al meer dan tachtig jaar dagelijks wordt ververst door er water en deeg aan toe te voegen), maar ook omdat elke stap goed gecontroleerd wordt. Alle panettones worden bovendien zorgvuldig met de hand van een fraaie verpakking voorzien.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Een reactie

  1. de panetonne Cillegia e ciocolate lijkt me wel een heel goede combinatie, ouderwets gedurfd, yin en yan kan hier perfect in de juist combinatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *