Home » Italiaans eten » Win een etentje bij jouw favoriete Italiaanse restaurant!
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Win een etentje bij jouw favoriete Italiaanse restaurant!

Hoera! Vandaag is het feest, want Ciao tutti bestaat acht jaar!

Acht jaar geleden kwam de allereerste blog online, met 420 woorden over Italiaanse koffie. Inmiddels zijn we bijna vijfduizend blogs en miljoenen woorden verder. Met nog altijd evenveel enthousiasme als acht jaar geleden brengen we elke dag een stukje Italië op je scherm.

Hoewel Saskia nog altijd de meeste blogs schrijft en al het achter-de-schermenwerk doet, bestaat Ciao tutti inmiddels uit een hecht team waarvan ieder teamlid regelmatig naar Italië reist om inspiratie op te doen en die weer met jullie te delen.

Zo was Saskia in januari vanwege haar nieuwe boek aan haar laptop gekluisterd, maar reisden Djoni en Elena naar Puglia, Tim naar Rome en Erwin naar Turijn. Voor februari en maart staan in elk geval Parma, Bologna, Siena, Florence en omgeving, Puglia en Rome al op de planning.

Het achtjarig jubileum vierden we gisteravond al met een tafel vol pizza’s bij Sotto in Amsterdam, maar we vieren deze mijlpaal natuurlijk ook graag met jullie. Want het is vooral dankzij jullie dat Ciao tutti al acht jaar lang kan groeien.

een deel van het Ciao tutti-team aan de pizza
(de anderen proostten dit keer op afstand mee)
sterretjes in de vorm van een acht bij de affogato
(met dank aan Willemijn)

Win een etentje bij jouw favoriete Italiaan!
Het achtjarig jubileum wil Saskia dit jaar eens heel persoonlijk vieren, met een gezellig etentje met Saskia bij jouw favoriete Italiaanse restaurant.

Saskia komt dit jaar graag naar jouw favoriete trattoria, osteria, pizzeria of restaurant (in Nederland, België en indien mogelijk zelfs in Italië) om je te trakteren op je lievelingslunch of –diner. Natuurlijk mag je aan tafel al je vragen stellen, over Italië, over Ciao tutti, over je komende vakantiebestemmingen, je bucket list…

En omdat we acht kaarsjes mogen uitblazen doet Saskia dit acht keer, dus met acht verschillende Ciao tutti-lezers, op acht verschillende plekken.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

2 reacties

 1. Uit eten in de smederij.

  In het restaurant hangt een stemming van ingetogen vriendelijkheid en intimiteit.
  Ik ben hier om kwart voor zeven aangekomen om te kijken welke tafel ze voor ons hebben gereserveerd. Het wordt een gezellige avond, want de familie Bos, vader, moeder, hun twee dochters en ik gaan hier uiteten.

  La Fucina, ‘De Smederij’ is een echt Italiaans restaurant op Javastraat 99. De eigenaren zijn vanuit Trentino naar Amsterdam Oost gekomen om ons Amsterdammers kennis te laten maken met hun voortreffelijke keuken. De drie traditionele ingrediënten van de eeuwenoude keuken zijn spek, appels en zuivelproducten. Verse salvia en de Alpenmelk voor boter worden veelvuldig gebruikt. Als je via de Brennerpas Trentino binnen rijdt, vallen de kastelen direct op. In dit prachtige berggebied, de Dolomieten vind je verder sierlijke meertjes, besneeuwde bergtoppen maar vooral alpenweiden en wijngaarden voor de pinot Grigio. De door de geschiedenis beïnvloedde keuken kent Oostenrijkse en Venetiaanse kenmerkenen: minestrone, soep met gerst, zuurkool, polenta, gnocchi, balletjes van puree en meel, en ook aardappel- en appeltaart zoals strudel met pinoli, pijnboompitten.

  We kiezen bij La Fucina voor gnocchi en lasagna geserveerd met een rode Trentino wijn. Het eten smaakt voortreffelijk. Vader, moeder en dochters kiezen als nagerecht niet voor een Trentino strudel maar voor tiramisu, het toetje dat de laatste tientallen jaren zo populair is geworden in Nederland.

  In de gure avondwind loopt dit mooie gezin van Javastraat naar hun huis in de Eerste van Swindenstraat. Vandaar rij ik in een gelukkige stemming richting Transvaalbuurt.
  canederli allo speck / knoedels / spekbollen
  350 gr oud brood in dobbelsteentjes, 100 gr. Spek in blokjes, 100 gr in kleine stukjes gesneden, verse worst, 1/2 fijngesneden gebakken ui, 2 – 3 eieren, 1/4 melk, 2 lepels meel, 2 lepels fijngesneden peterselie.
  Doe brood, ui, spek en worst, melk, eieren, peterselie, iets nootmuskaat in een schaal. Roeren en laat het mengsel een half uur rusten; meel toevoegen, balletjes vormen van het niet te slappe mengsel en op matig vuur laten koken voor 15 minuten zo mogelijk in een goede bouillon.

 2. Van harte gefeliciteerd met het achtjarig jubileum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *