Home » Italiaans eten » Voorproefje: Kerstlekkers van La Cucina Italiana
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Voorproefje: Kerstlekkers van La Cucina Italiana

Afgelopen weekend verscheen de nieuwe editie van La Cucina Italiana, met volop inspiratie voor de kerstkeuken. Eén blik op de feestelijke cover en je wil meteen de keuken induiken om proef te koken voor de kerst!

ciNL1308_001000_cover_ok.inddHet recept voor deze zachte sterren met appelcompote en mostarda komt als geroepen, want we hebben nog een paar potjes uit Mantova in de keukenkastjes staan. Sowieso kunnen we met deze recepten een heel jaar aan Italiaans reizen herbeleven. Het recept voor Zelten, een traditioneel kerstbrood met noten en in rum gemarineerd rood fruit, brengt ons terug in Zuid-Tirol. De naam van dit brood van rogge en tarwe met noten en gedroogd fruit gemarineerd in rum komt van het Duitse ‘selten’, dat zelden betekent. Het verwijst naar het feit dat het brood slechts een keer per jaar – met kerst – gemaakt wordt. Er is wat geduld voor nodig om dit recept te maken, daarom heeft La Cucina Italiana het recept vast op haar website gezet.

Zelten

Warme herinneringen duiken ook op bij het lezen over Barolo, waar Willemijn eind mei genoot van alle lekkers die deze streek rijk is. Al rijdend en proevend door herfstig Piemonte, ontmoette La Cucina Italiana de plukkers, hoorden ze de verhalen en ontdekten ze hemelse wijn. Een paar pagina’s verder zijn we in Ligurië, waar we zo mogelijk met nog meer plezier (en heimwee) op terugkijken.

De redactie van La Cucina Italiana reisde ook in eigen land naar Italië. Ze togen naar Maastricht, waar Saskia haar roots liggen en waar we eerder dit jaar waren voor een culinair bezoekje. Een fijn adres hier is bijvoorbeeld Thiessen Wijnkopers (aan de Grote Gracht), waar je voor de feestdagen Italiaanse wijn kunt inslaan. ‘Het wijnhuis is gevestigd in een historisch achttiende-eeuws pand. Het bedrijf bestaat al sinds 1740 en is daarmee het oudste wijnhuis van Nederland. Op de binnenplaats is zelfs een eigen wijngaard aangelegd. De selectie uit Italië bestaat uit kwalitatieve wijnen uit Noord-Italië en Toscane.’

Thiessenfoto: Thiessen Wijninkopers

Terug de keuken in, voor een chocolademeringuetaart met granaatappel, recepten met walnoten en tal van andere feestelijke gerechten. Dat belooft een heel Italiaanse decembermaand te worden, met als klap op de vuurpijl een culinair kerstmenu all’italiana! Bekijk alvast een klein voorproefje van het magazine:

La-Cucina-Italiana-preview

P.S. Kijk ook even op pagina 8, waar je Saskia terugvindt in een interview over Ciao tutti en de mooiste ontdekkingen die ze in Italië deed!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *