Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

Zonnige Italiaanse tomatentaartjes

Afgelopen donderdag scheen de zon zo uitbundig dat het wel zomer leek. Tijd voor kleurrijke Italiaanse taartjes op ons bord!

bladerdeeg-taartjes-tomaten-ricotta (9)

Voor 6 tomatentaartjes (naar recept van Jamie magazine) heb je nodig: tomaten in verschillende kleuren, 1 rol bladerdeeg (uit de koeling), 250 gram zachte geitenkaas, 250 gram ricotta, 2 eieren, rucola, extra vergine olijfolie en versgemalen zwarte peper.

Voor je aan de slag gaat, verwarm je de oven voor op 220 °C. Rol vervolgens het bladerdeeg uit. Verdeel deze lap in zes vierkanten en maak in elk vierkant op één centimeter van de rand een lichte inkeping in het deeg (snijd er niet helemaal doorheen dus). Met een vork prik je gaatjes in het binnenste vierkant.

bladerdeeg-taartjes-tomaten-ricotta (3) bladerdeeg-taartjes-tomaten-ricotta (5)

Meng de geitenkaas, de ricotta en één ei met de mixer tot een luchtige massa en verdeel dit ricottamengsel over de binnenste vierkantjes van je bladerdeegbakjes. Klop het andere ei los en bestrijk hiermee de randen van de bakjes.

bladerdeeg-taartjes-tomaten-ricotta (4)

Bak de bladerdeegbakjes vijftien tot twintig minuten in de oven, tot het bladerdeeg mooi goudbruin en krokant is. Maal een beetje zwarte peper over de ricottavulling en verdeel er de in plakjes gesneden kleurrijke tomaatjes over. Maak af met wat rucola, een scheutje olijfolie en nog een beetje peper.

bladerdeeg-taartjes-tomaten-ricotta (6) bladerdeeg-taartjes-tomaten-ricotta (8)

Heerlijk als lunch – maar ook als voorgerecht, hapje bij de borrel of als snelle maaltijd met soep een Italiaans smaakbommetje!

De beste tips voor een vakantie in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *