Home » Italiaans eten » Recepten » Zonnige Italiaanse tomatentaartjes
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Zonnige Italiaanse tomatentaartjes

Afgelopen donderdag scheen de zon zo uitbundig dat het wel zomer leek. Tijd voor kleurrijke Italiaanse taartjes op ons bord!

bladerdeeg-taartjes-tomaten-ricotta (9)

Voor 6 tomatentaartjes (naar recept van Jamie magazine) heb je nodig: tomaten in verschillende kleuren, 1 rol bladerdeeg van Tante Fanny (uit de koeling), 250 gram zachte geitenkaas, 250 gram ricotta, 2 eieren, rucola, extra vergine olijfolie en versgemalen zwarte peper.

Voor je aan de slag gaat, verwarm je de oven voor op 220 °C. Rol vervolgens het bladerdeeg uit. Na ons pizza-experiment met het kant-en-klare pizzadeeg van Tante Fanny proberen we nu voor het eerst het koelverse bladerdeeg uit. Dit werkt net zo makkelijk als het pizzadeeg: een fijne, grote lap (die je zelf in elke gewenste vorm kunt snijden) die zich makkelijk laat uitrollen, reeds voorzien van bakpapier.

bladerdeeg-taartjes-tomaten-ricotta (1) bladerdeeg-taartjes-tomaten-ricotta (2)

Verdeel deze lap in zes vierkanten en maak in elk vierkant op 1 centimeter van de rand een lichte inkeping in het deeg (snijd er niet helemaal doorheen dus). Met een vork prik je gaatjes in het binnenste vierkant.

bladerdeeg-taartjes-tomaten-ricotta (3) bladerdeeg-taartjes-tomaten-ricotta (5)

Meng de geitenkaas, de ricotta en 1 ei met de mixer tot een luchtige massa en verdeel dit ricottamengsel over de binnenste vierkantjes van je bladerdeegbakjes. Klop het andere ei los en bestrijk hiermee de randen van de bakjes.

bladerdeeg-taartjes-tomaten-ricotta (4)

Bak de bladerdeegbakjes 15-20 minuten in de oven, tot het bladerdeeg mooi goudbruin en krokant is. Maal een beetje zwarte peper over de ricottavulling en verdeel er de in plakjes gesneden kleurrijke tomaatjes over. Maak af met wat rucola, een scheutje olijfolie en nog een beetje peper.

bladerdeeg-taartjes-tomaten-ricotta (6) bladerdeeg-taartjes-tomaten-ricotta (8)

Heerlijk als lunch – maar ook als voorgerecht, hapje bij de borrel of als snelle maaltijd met soep een Italiaans smaakbommetje!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *