Er is niks zo gezellig als samen lekker eten. Dat geldt eigenlijk voor elke dag, maar voor die dagen dat je zin en tijd hebt om van je eten nóg meer een feestje te maken, suggereert Antoinette van de blog Italiaans koken met Antoinette voor alle lekkerbekken bij Ciao tutti een passend menu voor ieder seizoen.
We beginnen met een winters feestmenu. Heerlijk voor Kerstmis of Oud&Nieuw, maar zomaar op een zondag smaakt het jullie vast ook. Buon appetito!
Tagliatelle met truffel
Antoinette: ‘Verse pasta eten is op zichzelf al een feest. Je kunt verse tagliatelle prima een dag van tevoren maken en een nachtje bewaren in de koelkast.
Naar truffel moet je op tijd op zoek, want die vind je niet bij de supermarkt. En dat maakt ‘m nou juist zo leuk en lekker voor de kerst. Diverse webshops bieden truffel aan. Aanrader!’
Fazant met spek en kruiden uit de oven
Antoinette: ‘De fazant kun je voorbereiden (vullen met kruiden en met spek omwikkelen). Bakken in de oven doe je op de feestdag zelf.’
Rijsttaart
Antoinette: ‘Deze taart bak je de dag voor het feest. Dat komt niet alleen mooi uit, het komt de smaak ook ten goede!’