Home » Italiaans eten » Recepten » Voorjaarsmenu vol kruiden
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Voorjaarsmenu vol kruiden

Er is niks zo gezellig als samen lekker eten. Dat geldt eigenlijk voor elke dag, maar voor die dagen dat je zin en tijd hebt om van je eten nóg meer een feestje te maken, suggereert Antoinette van de blog Italiaans koken met Antoinette voor alle lekkerbekken bij Ciao tutti een passend menu voor ieder seizoen. Dit keer heeft ze een voorjaarsmenu vol kruiden voor jullie samengesteld.

lente-menu-Italiaans-Koken-met-Antoinette (2)

Antoinette: ‘Ooit kreeg ik van een lezer de vraag of je gedroogde basilicum in plaats van verse basilicum kunt gebruiken om pesto genovese te maken. Mijn antwoord was nee. Zonder verse basilicum wordt pesto genovese een donkere, zielige drab.

Waar zouden we zijn zonder verse kruiden? Ruik eens aan je handen als je rozemarijn hebt geplukt, steek je neus in een pot basilicum, kijk eens naar de grijsgroene, fluwelen salieblaadjes… Genieten!

lente-menu-Italiaans-Koken-met-Antoinette-kruiden

In de lente zijn er weer overal volop kruidenplantjes te koop. Leg een klein kruidentuintje aan of zet een paar potten met kruiden op je balkon. Je zult zien dat deze bondgenoten in de keuken je helpen om alles net dat beetje meer te geven.

In het lente-menu voor Ciao tutti maak ik daarom ruim baan voor verse kruiden. We beginnen met ravioli met kruidenvulling en salieboter. Gevulde pasta maken is niet zo’n enorm werk als je hele grote vormen gebruikt. Een heerlijk klusje voor het paasweekend of op een prachtige voorjaarszondag.

lente-menu-Italiaans-Koken-met-Antoinette-ravioli

Daarna serveer ik deze mooie vispakketjes met verse pesto. Vis wordt een feest met pesto erbij, succes gegarandeerd!

lente-menu-Italiaans-Koken-met-Antoinette-vis-pesto

Voor toe zijn er koekjes met tijm en salie. Verse kruiden in koek, denk je nu misschien? Ja echt, dat is lekker! Probeer het maar eens uit met deze frolline met tijm en salie.

lente-menu-Italiaans-Koken-met-Antoinette-koekjes-met-tijm-salie (1)

Bovendien: als je deze koekjes hebt gebakken is de oventemperatuur meteen precies goed voor de vis-met-pesto-pakketjes. Buon appetito, op een heerlijk voorjaar!’

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *