Ga op pad met onze City Walks!

Twee gulzige Italianen & een Italiaanse koekenpan van Risoli

risoli-koekenpan-8

Als Italiëliefhebbers omringen we ons het liefst met alles wat Italiaans is. Zo hebben we ook thuis in Nederland dat vleugje Italië om elke dag van te genieten. Een voor de hand liggende plek in huis die heel wat Italiaans gerei kan gebruiken, is de keuken. Naast onze Bialetti, extra vergine olijfolie en limoncelloglaasjes prijkt sinds kort een Italiaanse koekenpan van Risoli. Een echte eyecatcher die het koken een stuk leuker en makkelijker maakt!

risoli-koekenpan-2

Risoli maakt al meer dan vijftig jaar aluminium pannen van hoogwaardige kwaliteit. Het bedrijf werd opgericht door Alfredo Montini in Lumezzane, Lombardije. Zijn doel was kookgerei te creëren dat makkelijk hanteerbaar was, makkelijk schoon te maken en bovenal: met een goede antiaanbaklaag die bestand is tegen krassen.

risoli-koekenpan-3 risoli-koekenpan-4

Dat is meer dan goed gelukt. Deze ruime koekenpan voelt stevig en van goede kwaliteit. De antiaanbaklaag is perfect voor bakken en braden en blijft ook na intensief gebruik zijn werk doen. We hebben al heel wat heerlijke maaltijden in deze robuuste pan laten pruttelen. Een van de lekkerste recepten die we afgelopen week maakten, was deze smaakvolle vegetarische pasta naar recept van Gennaro Contaldo, uit Twee gulzige Italianen. De polpette di melanzane con salsa al pomodoro con gli aromi (aubergineballetjes in een kruidige tomatensaus) is het perfecte comfort food voor een koude winterdag!

Voor de polpette di melanzane: 3 aubergines, in kleine blokjes | 3 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas | 1 ei | 6 basilicumblaadjes, grof gescheurd | 60 gram oud brood, geweekt in water | gedroogd broodkruim om te paneren | zout en versgemalen zwarte peper | plantaardige olie

Voor de salsa al pomodoro con gli aromi: 4 eetlepels extra vergine olijfolie | 1 kleine ui, fijngesneden | 1 teen knoflook, fijngehakt | 1 worteltje, geraspt | een snuf oregano | 1 eetlepel peterselie | 1 eetlepel tijm | 1 theelepel rozemarijn | 1 blik van 400 gram gepelde tomaten | zout en versgemalen zwarte peper

Bak de aubergineblokjes in de koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier. Meng de aubergine in een kom met de Parmezaanse kaas, ei, zout en peper, basilicum en brood. Vorm hier balletjes van ter grote van een walnoot en wentel ze door het broodkruim. Bak ze vervolgens rondom goudbruin in een laagje verse olie.

risoli-koekenpan-5 risoli-koekenpan-7

Voor de saus bak je de ui, knoflook en wortel een paar minuten in olijfolie. Voeg dan de kruiden, tomaten, zout en peper toe. Laat de saus vijftien minuten pruttelen zodat de smaken goed kunnen intrekken.

risoli-koekenpan-6

Serveer de polpette con salsa di pomodoro met al dente gekookte linguine en rasp er wat verse Parmezaanse kaas overheen.

risoli-koekenpan-8

Met dit staaltje vakmanschap van Italiaanse bodem wordt iedere maaltijd nét dat beetje leuker en gemakkelijker te maken. Buon appetito!

We kregen deze pan van Risoli van Kookexpert.nl, een culinaire webshop met onder meer een fijne collectie Italiaanse (grill)pannen.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Een reactie

  1. Gave foto’s, krijg er spontaan honger van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *