Home » Italiaans eten » Recepten » Simonetta’s simpele succesrecept
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Simonetta’s simpele succesrecept

De gerechten tijdens het aanschuifdiner bij Casale il Sogno werden stuk voor stuk bereid door de vrolijke, maar ietwat verlegen Simonetta. Al vroeg was ze die maandagochtend in de keuken te vinden, om de voorbereidingen voor het diner te treffen.

Groenten werden schoongemaakt, in stukken gesneden en gegrild, schalen vol eekhoorntjesbrood stonden al klaar om bewerkt te worden. Al eerder had ze ladingen ravioli gemaakt (gevuld met spinazie en ricotta) en ook de crostata, de fruittaart die als dessert zou worden geserveerd, was al helemaal klaar.

Terwijl Simonetta druk aan het werk was, probeerde ik haar een beetje op haar gemak te stellen. Ze was een beetje zenuwachtig, met een journaliste en een fotografe die haar op haar vingers keken. Want tja, als zo’n Italiaanse mamma in de keuken staat, wil je natuurlijk wel een beetje de kunst afkijken. Ik vertelde haar dat ik zo dol ben op die simpele Italiaanse recepten waarmee je in een handomdraai een overheerlijk gerecht op tafel tovert.

Ze glimlachte en haalde een kom ricotta uit de koelkast. ‘Guarda,’ zei ze, terwijl ze de ricotta stevig doorroerde. Al doende gaf ze een van haar succesrecepten prijs, dat ze voor ons als voorgerecht zou serveren, maar dat ook prima als bijzonder ontbijt of als nagerecht kan dienen.

Sneller dan ik met mijn ogen kon knipperen had ze de ricotta tot een romige massa geroerd. Ze verdeelde de ricotta over een hele rij bordjes, waarna ze er in stukjes gesneden rijpe peren omheen schikte. Ze garneerde elk bordje met wat honing en een handjevol walnoten. Supersimpel, maar een gouden combinatie die later die dag meer dan in de smaak viel.

Sinds ik de kunst van Simonetta heb afgekeken, heb ik het recept al heel wat keren in mijn Amsterdamse keuken gemaakt. Als voorgerecht, als een zondags ontbijtje en van het weekend als toetje, met een glas moscato erbij.

Echt het proberen waard, dus bij dezen een grazie mille voor Simonetta dat ze haar recept met mij deelde zodat ik het weer met jullie kan delen. Lang leve de Italiaanse keuken en haar eenvoudige, eerlijke en heerlijke creaties, en lang leve de Italiaanse mamma’s als Simonetta die hun geheimen graag doorgeven!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Een reactie

  1. Lang leve de pure Italiaanse keuken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *