Home » Italiaans eten » Recepten » Rauwe zalm met een taartje van linzen
Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Rauwe zalm met een taartje van linzen

Zoals ik gisteren al beloofde vandaag een recept uit het kookboek Zo oud als de weg naar Rome, en wel voor rauwe zalm met een taartje van linzen.

Ingrediënten
voor 4 personen

1 moot verse zalm
4 ansjovisfilets
200 gram linzen
1 wortel
1 stengel bleekselderij
peterselie
2 roma-tomaten
1 bosje basilicum
olijfolie
zout
versgemalen zwarte peper

Kook de linzen volgens voorschrift. Bereid een soffritto door de fijngehakte wortel en selderij met de ansjovis in de olijfolie te sauteren. Roer de afgegoten linzen erdoor en breng het geheel op smaak met versgemalen peper en zout.

Snijd de zalm in heel kleine blokjes of in dunne plakjes. Halveer de tomaten, verwijder het zaadgedeelte en snijd de tomaten in kleine blokjes. Meng de zalm met de fijngehakte peterselie en basilicum en een beetje olijfolie. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Serveer per persoon de linzen als een bolletje ter grootte van een espressokopje op een bord. Schep daaromheen enkele eetlepels van het zalmmengsel.

Buon appetito!

Dit recept is afkomstig uit Zo oud als de weg naar Rome. Zie Ciao tutti van gisteren voor een uitgebreide bespreking van dit bijzonder kookboek.

 

Zo oud als de weg naar Rome
Roelf Holtrop & Hans Morren
ISBN 9789080644854
€ 35,-
te bestellen via www.hansmorren.nl

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Geniet van de leukste routes door Italiaanse steden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *