Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Puur genieten: zomerse groenten

Op deze eerste septemberdag een heerlijk (en makkelijk) gerecht waarmee je in een handomdraai nog een beetje zomer op tafel tovert, naar een recept uit Pascale Naessens Puur genieten en toch gezond en slank.

In de inleiding van dit kookboek schrijft Pascale: ‘De zomer staat voor leven, voor kleur, voor groenten. Groenten geven smaak en body aan je gerechten. Ze zijn ongelooflijk lekker, mooi en heel eenvoudig te bereiden en ze zijn veruit de beste keuze om je lichaam gezond te houden. De zomer nodigt uit te variëren met groenten. Ga naar een marktje, breng wat groenten mee en zoek inspiratie in de vele kleurrijke recepten in dit boek.’

Die inspiratie is er volop, zelfs zo veel dat het moeilijk kiezen is. Maken we kleine gare tomaatjes met mozzarellabolletjes, tomatentaart met rucola en Parmezaanse kaas of een schaal vol zomerse groenten uit de oven? Het wordt de laatste, vooral omdat mijn keuken zo heerlijk zal ruiken als deze schaal in de oven staat…

Ingrediënten
(voor 2 personen)

2 tomaten
1 courgette
1 aubergine
1 handvol pijnboompitten
olijfolie
balsamicoazijn
peper en grof zeezout
komijnzaad
verse rozemarijn

Haal eerst het vocht uit de aubergine: snijd de aubergine in plakken, bestrooi beide kanten met grof zeezout (dat kun je er nadien makkelijker afhalen) en leg ze tussen keukenpapier met een gewicht erop (ik gebruik altijd twee borden), zodat het vocht eruit gaat. Laat ruim 10 minuten staan. Verwijder het zout nadien grondig met een borstel of een propje keukenpapier.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd intussen de courgette en de tomaat in dikke plakken.

Neem een vuurvaste schaal en rangschik de groenteplakken hierin, achter elkaar in een cirkelvorm. Kruid met peper, een klein beetje zout (de aubergines zijn namelijk al zout genoeg), komijnzaad en rozemarijn. Strooi er de pijnboompitten over.

Overgiet alle groenten zorgvuldig met een dunne straal olijfolie en wat balsamicoazijn. Zet de groenten gedurende 30 minuten in de oven. Leg er de laatste 5 minuten een volledig takje rozemarijn bij dat je hebt ingesmeerd met olie.

Buon appetito!

Meer pure gerechten vind je in

Puur genieten en toch gezond en slank
Pascale Naessens
ISBN 9789401402299
€ 24,99
uitgeverij Terra Lannoo

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

3 reacties

  1. Ik heb alles voor dit recept in huis, dus het menu voor vandaag is hiermee bepaald. Lijkt me erg lekker. Nu de zomer helaas voorbij is, kan ik hem op die manier nog even vasthouden.

  2. vandaag gelezen, morgen inkopen doen en bereiden 🙂
    (leuke weblog trouwens, ben groot fan)

  3. Grazie Patricia, en alvast buon appetito voor vanavond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *