Ga op pad met onze City Walks!

Perzik-amandeltaartjes voor Jamie Olivers jubileum

Jamie magazine, het tijdschrift vol recepten uit de keuken van Jamie Oliver, viert feest! In Groot-Brittannië, thuisland van Jamie, verscheen recent de 50ste editie van het magazine; in Nederland staat vandaag het feestelijke 25ste magazine in de schappen.

Jamie-Magazine-25-jubileum

Het jubileumnummer van Jamie magazine is één groot feestnummer. Met tal van recepten voor zomerse cocktails, spectaculaire taarten en heel veel zonnig buiteneten kan iedereen toosten op deze mijlpaal en feest vieren in stijl van Jamie.

Jamie is als geen ander fan van de Italiaanse keuken. De belangrijkste stap in zijn carrière was misschien wel het moment waarop de Italiaanse chef-kok Antonio Carluccio hem een baan aanbood in zijn Italiaanse restaurant in Londen. Jamie reisde vaak af naar Italië om nieuwe inspiratie op te doen, onder andere voor een televisieserie, de reeks magazines en zijn boek Jamies Italië.

Jamie-Magazine-tijschriften

De Italiaanse keuken blijft een grote inspiratiebron voor Jamie Oliver. In elk magazine en elk kookboek zien we wel wat Italiaanse recepten, soms heel traditioneel, zoals la nonna het recept al jaren maakt, soms met een eigen twist – maar altijd meer dan lekker én makkelijk te bereiden.

Dat geldt ook voor de perzik-amandeltaartjes uit het nieuwe magazine, die we vandaag hebben gemaakt ter ere van Jamies jubilea. Nadat we op Sicilië zo hebben genoten van amandelen (dankzij amandelmelk, amandelgranita, amandelkoekjes…) en de perziken ons op de markt zomers toelachen, is dit de perfecte combinatie om Jamies zomerse feestnummer in Italiaanse sferen te presenteren.

perziken

Voor 6 taartjes heb je nodig: 500 gram bladerdeeg op rol | bloem, om te bestuiven | 120 gram zachte boter | 75 gram suiker, plus extra | 100 gram gemalen amandelen | 1 ei | fijngeraspte schil van een halve citroen | een halve theelepel amandelextract | 6 rijpe perziken, in dunne plakjes

Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot je een lap van 4 tot 5 mm dik hebt (laat losse plakjes elkaar aan de rand overlappen — druk lichtjes op elkaar). Steek er 6 cirkels (met een doorsnede van 14 cm) uit en markeer steeds een randje van 5 mm rondom. Leg ze op de bakplaten.

Meng in een kom 100 gram van de boter, de suiker, gemalen amandelen, het ei, amandelextract en de citroenrasp door elkaar. Spreid het mengsel over de deegcirkels uit tot aan de gemarkeerde rand. Leg de perzik erop, bestrooi ze met wat extra suiker en verdeel de rest van de boter erover. Bak 20 minuten. Laat de taartjes voor het serveren iets afkoelen.

perziktaartjes (2)

Nog meer taart eten om Jamies jubileum te vieren? Je vindt in het jubileumnummer het recept voor een stapeltaart met chocolade en meringue, een coole (want met meerdere gekleurde laagjes) ijstaart en een crèpetaart met gekarameliseerde pancetta. Op de site van Jamie magazine wacht bovendien een Italiaanse amaretti/frambozentaart. Lang leve Jamie!

perziktaartjes (1)

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *