Van dit heerlijke kookboek blijf je eten. De titel moet je in dat opzicht echt letterlijk nemen: van al die heerlijke baksels neem je altijd een plak of een stuk meer dan de bedoeling was. Zelfs de laatste kruimels mogen niet verloren gaan…
Leila Lindholm is een bekende Zweedse tv-kok en auteur. In One more slice leert ze je hoe je zelf zuurdesembrood, pizza en pasta maakt en bovendien geeft ze je haar heerlijkste zoete recepten,bijvoorbeeld voor pannenkoeken en wafels, cheesecake, brownies & blondies en ijstaart. Elk hoofdstuk begint met een basisrecept, gevolgd door allerlei variaties en aangevuld met veel tips voor lezers die nog beter willen leren bakken. Je leert ook handige trucjes, die nuttig zijn voor zowel ervaren thuiskoks als beginners.
One more slice bevat meer dan 150 recepten voor alle gelegenheden, die je het hele jaar door zullen inspireren en verrassen. De zoete en hartige gerechten, met de nadruk op eerlijke en volle Italiaanse smaken, zijn rijk geïllustreerd met sfeervolle en zeer smakelijke foto’s, die je direct de keuken in jagen.
Vandaag op Ciao tutti Leila’s recept voor pizza bianca, waarbij de tomatensaus wordt vervangen door ricotta:
Ingrediënten
(voor 4 grote pizza’s)
voor het pizzadeeg
15 gram verse gist
300 ml lauw water
2 theelepels suiker
1 theelepel zeezout
2 eetlepels olijfolie
75 gram durum tarwebloem
300-400 gram patentbloem
250 gram ricotta
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
250 gram buffelmozzarella, in plakjes
50 gram pijnboompitten
4 teentjes knoflook, in dunne plakjes
4 takjes rozemarijn, alleen de blaadjes, fijngehakt
olijfolie
peper en zout
Bereid het pizzadeeg. Verkruimel de gist in een kom en los de gist op in het water. Voeg de suiker, het zout en olijfolie toe. Voeg de twee soorten bloem in kleine hoeveelheden toe en kneed het mengsel in ongeveer 10 minuten tot een elastisch deeg. Gebruik hiervoor een keukenmachine of kneed het deeg met de hand.
Strooi een beetje bloem over het deeg, dek de kom af met een doek en laat ongeveer 45 minuten rijzen, totdat het volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 250 °C.
Verdeel het deeg in vier porties. Rol het deeg dun uit en besmeer het met een laagje ricotta. Strooi de Parmezaanse kaas erover, leg de plakjes mozzarella erop en doe de pijnboompitten erover.
Leg de knoflook en de rozemarijn op het deeg, besprenkel met een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Bak de pizza’s in het midden van de oven gedurende 5-10 minuten.
Zin in One more slice? Je bestelt dit boek met recepten voor pizza, cheesecake, pannenkoeken, wafels, tortano (hartig gevuld brood uit Napels), brownies, blondies, ijs, brood, taarten en pasta via deze link bij bol.com.
One more slice
Leila Lindholm
vertaald door Marie-José Palmen
ISBN 9789023013402
€ 19,95
uitgeverij Becht