Ga op pad met onze City Walks!

Neem vijf ingrediënten…

Vijf ingrediënten, plus wat olie, zout en peper uit de voorraadkast, dat is alles wat je nodig hebt om een indrukwekkend gerecht op tafel te zetten. Plus het smakelijke kookboek van James Tanner, Neem 5 ingrediënten – Snel, simpel en smakelijk koken.

Het idee achter dit boek is even briljant als simpel: maak met slechts 5 ingrediënten de lekkerste gerechten. Zolang de ingrediënten en de combinatie daarvan goed zijn, is alles mogelijk. Dat bewijst James Tanner met dit boek. Los van de verrassende eenvoud van de heerlijke gerechten, bespaar je door het gebruik van maximaal vijf ingrediënten veel tijd, zowel in de keuken als bij het boodschappen doen. Lekker en gezond eten kan met dit boek dus ook met minimale inspanning.

Als je thuis een gerecht maakt met maar vijf ingrediënten, is dat meestal omdat je geen tijd meer had om boodschappen te doen. In blinde paniek probeer je iets in elkaar te draaien met spullen uit de voorraadkast, waarvan de helft ook nog over de datum is. James Tanner laat in dit boek zien dat je met een minimaal aantal ingrediënten toch een maximaal resultaat kunt halen.

In Neem 5 ingrediënten staan bijna 100 makkelijke recepten die, behalve peper, zout en olie, niet meer dan vijf ingrediënten bevatten. De gerechten zelf zijn overigens allemaal net even anders of smaakvoller dan je zelf zou bedenken. Probeer eens de salade van venkel, sinaasappel, granaatappel en pecorino, de frittata met groene asperges en munt of de krablinguine met basilicum, citroen en rode pepers. Stuk voor stuk heel simpel, maar ook en vooral heel smakelijk!

Ga aan de slag met dit boek en je zult James Tanner voor altijd dankbaar zijn. Je tovert niet alleen snel iets op tafel dat makkelijk te maken is en waarvoor je niet met tassen vol boodschappen hoeft te sjouwen, je disgenoten genieten zeker ook van onbeschrijfelijk veel lekkers. Voor wie nog sceptisch is een voorproefje, de vijgentaart met mozzarella.

Ingrediënten
(voor 4 -6 personen)

375 gram vers (kant-en-klaar) zanddeeg
2 grote eieren
225 gram mozzarella, door een rasp gedrukt
(geeft niet als het verkruimelt)
225 gram ricotta
5 verse vijgen, in vieren
zeezout en fijngemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg uit en bekleed er een taartvorm van 20 centimeter doorsnee (en bij voorkeur 5 centimeter diep) en met losse bodem mee. Leg een vel bakpapier op het deeg en vul de vorm met keramische bonen (of een andere blindbakvulling). Bak de bodem 20 minuten. Neem hem uit de oven en verwijder de vulling en het bakpapier. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C.

Klop de eieren los in een kom. Voeg de mozzarella en ricotta toe en meng alles tot een glad en romig geheel. Voeg zeezout en versgemalen zwarte peper toe.

Giet het mengsel op de taartbodem. Strijk de bovenkant glad. Bak de taart 30 minuten in de oven. Neem hem uit de oven en leg er de vijgen met de snijkant naar boven op. Bak de taart nog eens 10 minuten totdat de vijgen langs de randen beginnen te bruinen.

Neem de taart uit de oven en laat hem afkoelen op een rooster. Verwijder de bakvorm en snijd de taart in stukken. Serveer op kamertemperatuur. Buon appetito!

Meer heerlijke recepten met slechts vijf ingrediënten vind je in

Neem 5 ingrediënten
James Tanner
ISBN 9789021550015
€ 16,95
Kosmos Uitgevers

Ciao tutti voor de tweede keer genomineerd voor de Travvies Award
Ja, je leest het goed, ik kreeg woensdag 25 mei het heuglijke nieuws dat Ciao tutti voor de tweede keer (!) genomineerd is voor de Travvies Reiswebsite Awards!

De Travvies Awards zijn een nieuwe websiteverkiezing, waarbij 99 geweldige reiswebsites meedingen naar een award. Er zijn zes verschillende categorieën. Ciao tutti is genomineerd in de categorie Reisverslagen. De Travvies Awards worden uitgereikt door StedenTripper.com.

Tot en met 7 juni kun je je stem uitbrengen (liefst op Ciao tutti natuurlijk) via http://www.stedentripper.com/travvies/

Grazie mille enne… zeg het voort!

Saskia

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Een reactie

  1. De boeken die je beschrijft zijn altijd zo de moeite waard dat ik telkens enthousiast word. Maar ik kan toch niet elke dag een boek kopen? 🙂 Nou ja, laat ik beginnen met het maken van de vijgentaart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *