Ontdek Italië op een Vespa!

Koninklijke cocktails met Italiaans temperament

Morgen toosten we dubbel, op Koningin Beatrix, die afscheid neemt van de troon, en op koning Willem-Alexander en koningin Maxima.

aperol

Voor Beatrix maken we een bijzonder versie van de Aperol Spritz, geserveerd in een feestelijk glas. Schenk eerst twee eenheden Aperol (ongeveer 40 ml) in een mooi glas, schenk er vervolgens drie eenheden prosecco (ongeveer 60 ml) bij en één eenheid spuitwater (20 ml). Voeg ijsblokjes en stukjes sinaasappel toe en garneer het glas met een uit sinaasappelschil gesneden sterretje.

Voor het nieuwe koningspaar maken we een Negroni, een typisch Florentijnse aperitivo van Campari, gin en zoete rode vermout. meng 1 deel Campari (ca. 25 ml) met een zelfde hoeveelheid zoete rode vermout en nog eens een zelfde hoeveelheid gin. Serveer de Negroni in een mooi glas met ijsblokjes en een spiraal van de schil van een bloedsinaasappel als garnering.

Campari

Leuk om te weten is dat de Negroni, volgens de overlevering althans, is ontstaan in 1919, toen Camillo Negroni, een Florentijnse edelman, in zijn stamcafé Casoni Bar wel eens iets anders wilde bestellen dan de Americano die hij normaal gesproken altijd dronk. Negroni was echter niet zo heel inventief, dus het enige dat hij uiteindelijk wilde was een scheut gin in zijn cocktail. De barman van Casoni had daar geen problemen mee en stelde de allereerste Negroni samen.

Inmiddels zijn er al heel wat van deze cocktails geshaket en gedronken. Het tegelijk zoete en bittere drankje is dan ook een heerlijk aperitief, dat ook buiten Florence goed smaakt. Cincin!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze City Walks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *