Home » Italiaans eten » Recepten » Kip met aardappels en verse kruiden uit de oven
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Kip met aardappels en verse kruiden uit de oven

Gisteren verscheen de nieuwste Ciao tutti Special, Italië op tafel, met 148 recepten uit de Italiaanse keuken. Het is een heerlijke verzameling geworden, met onder andere een aantal recepten van food bloggers. In februari delen we elk weekend een van deze recepten met jullie, met vandaag als eerste kip met aardappels en verse kruiden uit de oven van Antoinette.

Italiaans-koken-met-Antoinette (2)

Vorig jaar zomer ontmoetten we Antoinette in Verona. We vonden een fijne plek voor de lunch en praatten uren, over eten, bloggen en nog meer over eten. Antoinette deelt namelijk onze liefde voor zowel eten als bloggen – en blogt over eten. Voor onze special maakte ze een heerlijk viergangenmenu, met naast de kip risotto all’Amarone, pompoen uit de oven en een frisse citroensorbet.

Antoinette: ‘Vanwege amore, klimaat en cultuur verhuisde ik jaren geleden naar Italië. Lekker eten, heerlijke smaken, geuren en kleuren waren altijd al mijn favoriete gespreksonderwerpen. En in Italië is koken gewoon een feest. Mijn blog Italiaans koken met Antoinette is er het logische gevolg van!

Wat begon als een verzamelpunt van recepten voor vrienden en kennissen, groeide de afgelopen twee jaar uit tot een blog met een flinke trouwe aanhang. Graag neem ik mijn lezers mee naar de onbekendere kanten van la cucina. Italiaans koken met Antoinette maakt natuurlijk pizza, lasagne en tiramisù, maar ook pizzoccheri uit Lombardije, malloreddus van Sardinië en bombette uit Puglia.

Italiaans-koken-met-Antoinette (3)

Kijk op mijn site voor bekende en onbekende streekgerechten, die al jaar en dag precies op die manier moeten worden voorgeschoteld volgens la mamma. Ze staan gebroederlijk naast de topgerechten die je in heel Italië op de menukaart kunt aantreffen. Je vindt er bovendien door mijzelf ontwikkelde recepten waarin mediterrane ingrediënten de hoofdrol spelen. Culinaire trends volgt Italiaans koken met Antoinette niet, maar de seizoenen wel! Daarom verschijnt er ongeveer wekelijks een nieuw recept dat past bij het seizoen.

Bene! Stroop je mouwen op, want Ciao tutti bestaat vier jaar en dat moet goed gevierd worden! Buon appetito!’

Voor de kip uit de oven heb je voor 4 personen nodig: 1 hele (biologische) kip van ongeveer 1,5 kilo | 1 kilo aardappels | een paar blaadjes (verse) laurier | een paar takjes verse rozemarijn | een paar blaadjes verse salie of tijm of oregano | olijfolie | peper en zout

Italiaans-koken-met-Antoinette-kip
Schil de aardappels en bewaar ze onder water. Snij de kip in acht stukken, of laat het de poelier doen. Verwarm de oven voor op 225 ºC.

Verwijder eventuele veertjes, was de kipstukken en dep ze droog met keukenpapier. Snij de aardappels in flinke parten. Doe 3 eetlepels olijfolie in de braadslee. Verdeel kip, aardappelparten en kruiden over de braadslee. Verdeel nog 3 eetlepels olijfolie over de kip en breng op smaak met peper en zout. Zet de kipschotel middenin de voorverwarmde oven. Hussel na een half uur alles eens goed en herhaal het na een kwartier. Na ongeveer een uur is je kipschotel klaar. Geef er een frisse gemengde salade bij en de pompoen uit de oven (zie voor het recept hiervoor Ciao tutti Special #6 – Italië op tafel).

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Een reactie

  1. Allereerst hartelijk dank voor het recept.

    Ik heb net een portie op. \o/ Het was heeeeeeeeeeeerlijk!!!
    Foto als bewijs (toen ik nog bezig was met eten): https://imgur.com/gallery/LoXJJ
    Die Hellman’s mayo was eigenlijk niet nodig.
    De salade had ik al op tijdens het eerste kwartiertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *