Ga op pad met onze City Walks!

Het grote chocoladekookboek

Stel je voor: je krijgt de vraag of je een chocoladekookboek uit het Italiaans wil vertalen. Honderden recepten die één ding gemeen hebben: er zit lekker veel chocolade in! Uiteraard zeg je daar geen nee tegen! Dus gingen Saskia en Willemijn vorige zomer aan de slag met chocoladetaarten, chocoladekoekjes, chocoladepannenkoeken, chocoladebonbons, chocolademelk en chocoladesaus.

Uiteraard werden er tijdens het vertalen en het uitproberen van de recepten kilo’s chocolade verslonden. Maar allemaal voor het goede doel, want nu is het boek overal verkrijgbaar en kan iedereen meegenieten van al dat lekkers!

Vandaag op Ciao tutti een klein voorproefje, met het recept voor torta caprese. Torta caprese is een taart die echt bij Napels en de Amalfitaanse kust hoort. Het originele recept, waarop vele variaties bestaan, komt van het eiland Capri en is bij vergissing ontstaan: men was simpelweg vergeten bloem aan het deeg van een amandel-chocoladetaart toe te voegen.

Ingrediënten
(voor 6 personen)
130 g pure chocolade
130 g boter, plus extra om in te vetten
100 g kristalsuiker
4 eieren
30 g aardappelmeel
1 theelepel gist
1 eetlepel cacaopoeder
130 g amandelen, fijngehakt
zout
bloem, om te bestuiven
poedersuiker, om te garneren

Bereidingstijd:
1 uur en 10 minuten

Wachttijd:
ca. 30 minuten

Verwarm de oven voor op 170 °C. Smelt de chocolade au bain-marie. Meng de boter met de suiker. Scheid de eieren en voeg de eidooiers aan het mengsel toe. Meng alles met een mixer tot een luchtige massa. Meng het aardappelmeel, de gist en het cacaopoeder erdoor. Roer alles goed door en meng de amandelen en de chocolade erdoor.

Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel ze voorzichtig door het chocolademengsel. Schep het beslag in een met boter ingevette en met bloem bestoven taartvorm. Strijk de bovenzijde mooi glad en zet de taart ongeveer 45 minuten in de oven.

Draai de oven uit en zet de ovendeur op een kiertje. Laat de taart enkele minuten rusten. Haal de taart dan uit de vorm, laat hem iets afkoelen en bestrooi hem voor het serveren met poedersuiker.

Honderden andere chocoladerecepten (voor bijvoorbeeld chocoladesoufflé, soesjes, cheesecake, baci di dama, brownies en ijs) vind je in

Het grote chocoladekookboek
Alba Allotta
ISBN 9789023013501
€ 19,95
Uitgeverij Becht

Bestel dit kookboek om je vingers bij af te likken via deze link bij bol.com!

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *