Home » Italiaans eten » Recepten » Gino’s Italiaanse dieet
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Gino’s Italiaanse dieet

Nu januari voor de helft voorbij is, zijn veel goede voornemens al weer gesneuveld. Stoppen met roken, rustiger aan doen, een paar kilo afvallen, eindelijk eens tijd nemen voor een goed boek… Het leek zo aanlokkelijk aan het begin van het nieuwe jaar, maar nu we weer worden opgeslokt door werk, hobby’s en andere bezigheden zijn de goede voornemens snel vergeten. Terwijl je toch eigenlijk nog wel een paar van de kerstkilootjes kwijt zou willen, toch?

Gino d’Acampo bedacht daar wat op: een makkelijk maar vooral lekker dieet dat gemakkelijk is vol te houden. Zijn oplossing: een Italiaans dieet, met veel groente en fruit. Dat Italianen gezond en slank zijn terwijl ze verrukkelijk eten, is geen nieuws. Maar wist je dat Italië zelfs relatief het laagste aantal mensen met overgewicht binnen de landen van de Europese Unie heeft?

Gino ging terug naar zijn jeugd en koos gezonde, voedzame en verleidelijke gerechten die je met een zuiver geweten kunt eten. Op zijn mediterrane menu staan verse vis, mager vlees, peulvruchten, olijfolie en veel fruit en groenten. Net als bij de meeste Italianen thuis, hetgeen verklaart waarom ze slanker en gezonder zijn en langer leven. Het gaat om genieten en rustig de smaken proeven, waarvoor de Italiaanse keuken zich als geen ander leent. Samen met een vooraanstaand diëtiste heeft Gino de honderd recepten van zijn Italiaanse dieet geanalyseerd en een maaltijdschema samengesteld dat je helpt bij het afvallen. Zijn Italiaanse dieet is geen radicaal regime waarbij je in korte tijd een groot aantal kilo’s verliest, maar een natuurlijk dieet waarbij je je goed en gezond voelt.

Vandaag een voorproefje van Gino’s Italiaanse dieet: bruschetta con fave e menta (bruschetta met tuinbonen en verse munt).

Ingrediënten
(voor 4 personen)

350 gr gedopte tuinbonen (vers of uit de diepvries)
12 verse muntblaadjes, fijngesnipperd
10 middelgrote ontpitte groene olijven, fijngehakt
3 eetlepels extra vergine olijfolie
1 teentje knoflook
1 eetlepel versgeperst citroensap
1 ciabatta, in 8 sneetjes van 2 cm dik
zout en versgemalen zwarte peper

Vul een pan tot de helft met water en doe er 1 theelepel zout in. Breng aan de kook. Kook de tuinbonen en de knoflook in het zoute water in circa 6 minuten gaar. Giet ze af in een zeef en spoel ze af met koud water. Laat ze afkoelen.

Kerf de vliezen van de bonen in en druk de zachte groene boontjes eruit. Doe deze met de knoflook en het citroensap in een blender. Draai alles snel tot puree. Voeg steeds een klein scheutje olijfolie toe, zodat een glad en smeerbaar mengsel ontstaat. Doe er een beetje water bij als het mengsel nog te dik is.

Roer de olijven en de helft van de munt door de tuinbonenpuree en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Zet de puree even apart.

Verhit een grillpan tot goed heet en rooster de sneetjes ciabatta in 3 min aan elke kant donkerbruin en knapperig. Laat ze iets afkoelen. Besmeer de sneetjes met de tuinbonenpuree en schik ze op een grote schaal. Strooi de achtergehouden munt erover.

Buon appetito! Nog meer van Gino’s recepten uitproberen? In Mijn Italiaanse dieet vind je nog 99 andere gerechten om je vingers bij af te likken! Dat wordt een gezond jaar!

Mijn Italiaanse dieet – 100 gezonde recepten uit de zonnige keuken
Gino d’Acampo
ISBN 9789059563636
€ 16,95
Fontaine Uitgevers

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

4 reacties

  1. Hmmmmm lijkt een leuk dieet!

  2. In de nieuwe Smaak van Italië vind je meer van die heerlijke recepten. Nieuwe abonnees krijgen het boek van D’Acampo cadeau!

  3. Dit is wel lekker! Als die andere 99 ook zo zijn!
    Dan is het te proberen 🙂 Ciao, ciao!

  4. deze smaakt best wel goed en ik hoop voor de andere recepten ook:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *