Home » Italiaans eten » Recepten » Feestelijk (maar makkelijk) Italiaans zomermenu
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Feestelijk (maar makkelijk) Italiaans zomermenu

Als de mussen gebraden en wel van het dak vallen, is je kooklust vaak ver te zoeken.  Liever dobber je een half uurtje langer in een koel zwembad of je dommelt nog even door op je strandbedje.

zomer-Italië-2016 (2)

Snelle maaltijdsalades hebben het op een gegeven moment niet meer, voor barbecueën is het veel te warm en afhalen bij de curry to carry, de pizzaboer of de falafeljuwelier hangt je op een gegeven moment ook de keel uit. Dan is het tijd om weer eens een pan op het vuur te zetten, nou vooruit, twee pannen!

Dankzij Antoinette maak je je er deze zomer lekker vanaf met twee koude antipasti en een pasta met de allergemakkelijkste tomatensaus die er bestaat. Wedden dat je met weinig moeite een zomers feestmaal op tafel tovert? Buon appetito!

Eerst maak je de allergemakkelijste tomatensaus die er bestaat. Je hoeft alleen maar een ui te pellen en doormidden te snijden en die samen met tomaten uit blik, boter en wat zout te laten pruttelen.

Italiaans-koken-met-Antoinette-menu-zomer-2016 (2)

Terwijl de saus zachtjes pruttelt, maak je de antipasti en eet je ze op. Was verse vijgen, snijd ze doormidden en serveer ze met Italiaanse ham (lees hier de precieze instructies van Antoinette). Heb je geen vijgen, dan neem je een meloen.

Italiaans-koken-met-Antoinette-menu-zomer-2016-vijgenItaliaans-koken-met-Antoinette-menu-zomer-2016 (3)

Maak een salade van rucola, buffelmozzarella, tomaten en verse basilicum (zie dit recept). Je maakt echter geen confit, maar je gebruikte 250 gram verse kerstomaten. Die smaken heerlijk fris en zoet en het werkt veel sneller.

Italiaans-koken-met-Antoinette-menu-zomer-2016 (1)

Als de antipasti veroberd zijn, kook je de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de pasta direct met de tomatensaus. Geef er geraspte Parmezaanse kaas bij.

En als toetje? Dan ga je lekker ergens een Italiaanse gelato eten!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *