Home » Italiaans eten » Recepten » Een klein bos in huis
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Een klein bos in huis

Begin deze maand schreef ik over het foodblogevent, dat in oktober in het teken stond van Puur Italiaans. De organisatie was deze maand in handen van Francesca kookt, die gisteravond de winnaar bekend maakte:

Francesca: ‘Leuk zo’n foodblogevent organiseren, maar het kiezen van een winnaar is echt ondoenlijk… Je wordt een maand lang bekogeld met fantastische recepten, je proeft ervan en denkt bij iedere hap “Oh, maar dit is de winnaar” totdat je weer een andere hap in je mond neemt. Dus ja, ik vond het lastig. Maar ook verschrikkelijk leuk en inspirerend.

Het thema heeft jullie goed aan het denken gezet. De mooiste bespiegelingen kreeg ik binnen over wat nou precies ‘Puur Italiaans’ is. Ik denk niet dat daar ooit een eenduidig antwoord op zal zijn, maar dat het iets is wat je proeft en van binnen voelt als je aan het eten bent. “Mangia bene, stare bene” zoals een van de deelnemers deze maand al aangaf.

Maar wie heeft mij deze maand zowel qua smaak als emotie geraakt…oftewel, wie heeft er gewonnen? Tadaaaaaa, dat is YellowChef met haar zuppa di marroni e porcini (soep van kastanjes en eekhoorntjesbrood).

Toen ik deze inzending binnen kreeg, moest ik gelijk weer denken aan mijn bezoek aan Isola d’Elba. Ik zie mijn zia Domina nog in het dorp komen aanlopen met zakken vol kastanjes die ze net geplukt had. Die vervolgens urenlang werden gepeld om te verwerken in mooie gerechten. En als we bij Luigi en Pinella gingen eten dan stonden daar manden vol met versgeplukte porcini die geserveerd werden met gnocchi.

Dat pure haalde ik helemaal terug uit het recept van YellowChef. Door gebruik te maken van wat je in de natuur vindt. En daar vervolgens een heerlijke, aardse soep mee te maken was absoluut mijn favoriet. De geur was trouwens ook fantastisch. Ik had even een klein bos in huis. En dan woon ik op 11 hoog, moet je nagaan ;).

YellowChef is in mijn ogen de terechte winnaar. Maar de kwaliteit van de andere inzendingen was ook zeer hoog. Ik kon merken dat er veel aandacht aan was besteed, en de passie van de foodbloggers over het Italiaanse eten was zeker aanwezig. Ik heb ervan genoten en ik heb heerlijk gegeten!’

Wie ook een klein bos in huis wil halen: het recept voor de kastanje/porcinisoep van YellowChef vind je hier. Alle puur Italiaanse inzendingen van het foodblogevent vind je terug op de speciale foodblogevent-pagina het blog van Francesca kookt.

Voor foodies is de website van YellowChef sowieso wel een aanrader. Het is een platform waar je je eigengemaakte gerechten kunt uitwisselen met andere culi-fans – of juist met iemand die niet houdt van in de keuken staan (of er geen tijd voor heeft) maar wel lekker en vers wil eten. Een uniek concept, dus die kastanjesoep gaan we binnenkort een keer maken om er weer afstand van te doen!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *