Home » Italiaans eten » Recepten » Een Italiaans onthaal
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Een Italiaans onthaal

Saskia: ‘Ook – of vooral – als ik niet in Italië ben, omring ik me graag met zoveel mogelijk Italiaanse ingrediënten. Een lekkere cappuccino om de dag mee te beginnen, Italiaanse muziek onder de douche, de koppen van de Italiaanse kranten online en zelfs fietsen als een toerist (dat wil zeggen: ik stop meestal netjes voor rood, hetgeen de meeste Amsterdammers niet alleen verbaast maar vooral ergert).

Dat gaat de hele dag zo door, van een lekkere salade bij de lunch tot een simpele pasta of een romige risotto met een sterke espresso na. Ook qua werk valt er genoeg Italiaans te ondernemen, te praten en te delen. Kortom, ook in Amsterdam adem ik Italië.

De enige keren dat ik geen Italiaans eet is bij vrienden, die me proberen over te halen hoe heerlijk Thais eten is, bijvoorbeeld. Toch blijf ik liever bij de Italiaanse leest. De vriendin bij wie ik de eerste avond na thuiskomst mocht aanschuiven, heeft dat goed in haar oren geknoopt. Ze stuurde me voor vertrek al een sms-je: ‘Ik was in een Italiaanse winkel en heb daar een heerlijk recept meegekregen voor vanavond.’

Ik was natuurlijk reuze benieuwd en vooral blij dat ik meteen na de terugreis alweer een beetje Italië kon proeven. Het was inderdaad een heerlijk gerecht, en qua kleuren ook nog eens echt herfst. Ideaal dus tegen de heimwee. Hierbij ook voor jullie het recept van de tagliolini met artisjok:

Ingrediënten (voor 4 personen): 3 grote paprika’s (rood en geel) | 200 gram salami | 1 zak tagliolini con uovo | 4 eetlepels Bonsecco-olijfolie | 1 pot artisjokken alla contadina | ½ pot gemengde olijven alla toscana | 60 gram rucola | 3 eetlepels olijfolie met basilicum

Snijd de schoongemaakte paprika’s en salami in blokjes. Verhit de salami in een pan op laag vuur zonder olijfolie. Voeg na 2 minuten de paprika toe en bak even mee.

Bereid de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af en serveer op een pastaschaal. Meng de olijfolie er goed door, zodat alle pasta is voorzien van een laagje olie.

Draai het vuur onder de salami/paprika uit als de paprika beetgaar is. Giet het vet af en verdeel het mengsel over de pasta. Snijd de artisjokken en de olijven in stukjes en verdeel deze over de schaal.

Giet de olijfolie met basilicum in een schaal en haal de rucola erdoor. Garneer de pastasalade met de rucola.

De meer dan tevreden kok kreeg dit recept bij Oil & Vinegar, waar ze tegelijk de inkopen deed. Hier vind je de precieze ingrediënten voor het gerecht, zoals de olijfolie met basilicum en de Bonsecco-olijfolie, een zeldzaam mooie olijfolie uit Toscane. De rijke smaak en geur van de Toscaanse aarde, de zee en het gras rond de olijfbomen keren terug in de smaak van deze bijzondere olie. Bij Oil & Vinegar is hij van de tap verkrijgbaar.

Heb je geen Oil & Vinegar-winkel in de buurt, kijk dan eens op de Oil & Vinegar-website. De meeste producten zijn namelijk ook online te bestellen, en bovendien vind je hier nog meer recepttips. Dat belooft volgende keer hopelijk weer een Italiaanse terugkeer in Amsterdam!’

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Een reactie

  1. Hmmmm!!!! Che buono!!!! Buona giornata!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *