Ga op pad met onze City Walks!

Een Gouden Garde voor De Zilveren Lepel?

Er valt goed nieuws te melden over De Zilveren LepelPasta, het enorm dikke kookboek met pasta, pasta en nog meer pasta. Het boek is namelijk genomineerd voor Kookboek van het Jaar 2010!

In de categorie ‘Vertaald’ moet De Zilveren LepelPasta het opnemen tegen Sneeuwvlokken & Haardvuur en Receptenboek voor mijn baby. Gelukkig is Het grote pastakookboek pas dit jaar verschenen, dus dat kan ik dan met een gerust hart insturen voor de Kookboek van het Jaar-verkiezing 2011. Dat is alweer een concurrent minder!

Een vakjury, bestaand uit Anneke Ammerlaan (kookboekenmaker en trendonderzoeker), Willem Groeneveld (culinair fotograaf), Caroline Hulsenbeck (redacteur ELLE Eten), Matthijs van der Lely (directeur Selexyz boekhandels) en Judith Osborn (ontwerpster en tv-maakster), zal op 2 november 2010 bekendmaken welk kookboek de titel Kookboek van het Jaar verdient. Als zij deze illustraties zien, dan kunnen ze bijna niet meer om De Zilveren Lepel Pasta heen:

Maar het publiek heeft natuurlijk ook een stem! Wil je dat De Zilveren Lepel Pasta de publieksprijs, oftewel de Gouden Garde wint, breng dan je stem uit via www.kookboekvanhetjaar.nl

Wellicht wil je eerst echter een recept uit het boek uitproberen – speciaal voor de lezers van Ciao tutti in het kader van de nominatie het toepasselijke recept voor zilveren rigatoni:

Ingrediënten:
(voor 4 personen)

2 eetlepels olijfolie
4 tomaten, ontveld en in blokjes
50 g zwarteolijvenpasta
3 eetlepels water
40 g pecorino, geraspt
350 g rigatoni
verse basilicum, gescheurd
zout en peper

Verhit de olijfolie in een pan. Bak de tomaten 5 minuten op niet te hoog vuur. Roer af en toe door. Verdun de olijvenpasta intussen met het water. Doe de pecorino en de olijvenpasta bij de tomaten en voeg zout en peper naar smaak toe. Kook de rigatoni in veel kokend water met zout beetgaar. Laat ze uitlekken en roer ze door de saus. Garneer met de basilicum en zet het gerecht meteen op tafel.

Buon appetito en…

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *