Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Een dolce drankje

Na de vrolijke uitspattingen in la dolce vita-stijl van vanochtend blijven we vanmiddag in stijl met een dolce drankje: chocolatini met chocolade ‘body paint’ uit het nieuwe kookboek van delicious.

illustratie: TheLokiPokey

Ingrediënten
(voor 2 personen)

300 ml slagroom
60 gram boter
250 gram bruine basterdsuiker
50 gram cacao
100 gram goede kwaliteit pure chocolade, grof gehakt
½ theelepel vanille-essence

125 ml chocoladelikeur
100 ml wodka
veel ijsblokjes
2 eetlepels geraspte pure chocolade

Doe voor de chocolade ‘body paint’ de slagroom en de boter in een pan en verwarm al roerend op laag vuur tot de boter is gesmolten. Roer de basterdsuiker erdoor tot hij is opgelost. Breng alles tot net onder het kookpunt en neem de pan van het vuur. Zeef de cacao erbij, voeg de chocolade en vanille toe en roer tot de chocolade is gesmolten. Laat afkoelen en giet in gesteriliseerde potten. Je kunt de ‘body paint’ in de koelkast twee weken bewaren en hem voor gebruik zachtjes verwarmen.

Schud voor de chocolatini de chocoladelikeur, wodka en veel ijsblokjes in een cocktailshaker tot alles goed is gemengd. Zeef de cocktail in martiniglazen en bestrooi met geraspte chocolade.

De zijdezachte chocolade ‘body paint’ is heel verleidelijk als je ‘m over ijs met vers zomerfruit giet. Chocolatini erbij en la dolce vita kan beginnen!

In het nieuwe delicious. kookboek vind je nog 111 andere heerlijke recepten. Naast een heel hoofdstuk gewijd aan gerechten die je eigen keuken omtoveren in een trattoria vind je door het hele boek Italiaanse of Italiaans georiënteerde recepten, van traditionele spaghetti met mosselen tot mangorisotto, van kaastaartjes met vijgen tot een heerlijke amandeltaart.

delicious. lekker koken!
Valli Little
ISBN 9789059564503
€ 19,95
Fontaine Uitgevers

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *