Download gratis de Ciao tutti app

Boodschappen in Italiaanse sferen

Het blad Boodschappen, gratis verkrijgbaar bij onder andere Hoogvliet en Jan Linders, staat deze maand helemaal in het teken van Italië. Wij worden helemaal blij van alle heerlijke Italiaanse inspiratie, maar vooral van de rubriek ‘Groeten uit’, waarbij jullie dit keer Italiaanse groeten uit Amsterdam krijgen van Saskia.

Groeten-uit

Parttime Italiaanse
‘Saskia Balmaekers (33) woont weliswaar in Amsterdam, maar is ‘parttime Italiaanse’. Gemiddeld brengt ze ongeveer een week per maand in Italië door. Voor tijdschriften, boeken en haar eigen weblog schrijft ze over de kunst, de taal, de natuur, de steden én natuurlijk de Italiaanse keuken.’ Verder lezen kan natuurlijk in het blad zelf (vanaf pagina 64) maar ook op de Boodschappen-site.

We vieren dit mooie artikel natuurlijk met een heerlijk recept – uit dezelfde Boodschappen! Want zoals de redactie schrijft: ‘Het zoete leven, la dolce vita, daar snoepen de Italianen graag van. Maar dat kunnen wij beter…’

In de hoop dat de zon zich vanzelf laat zien als we dit recept op tafel toveren, maken we zuppa inglese met frambozen.

13. Zuppa inglese met frambozen Nagerecht voor 4 personen ca. 20 minuten + 1 uur koelen 200 g roombotercake, in kleine blokjes 100 ml rum 150 g verse frambozen (evt. diepvriesframbozen, ontdooid) voor de vanillevla: 500 ml melk 1 vanillestokje, opengesneden 5 eidooiers 75 g suiker 1 eetl. bloem 100 ml slagroom 4 hoge dessertglazen Voorbereiden Meng de cakeblokjes met de rum en frambozen en verdeel de helft van dit mengsel over de glazen. Breng de melk aan de kook met het vanillestokje en laat 10 minuten trekken op een lage stand.  Bereiden Klop de eidooiers met 50 gram van de suiker en de bloem in een kom tot een gladde romige massa. Verwijder het vanillestokje en giet de warme melk er al kloppend geleidelijk bij. Giet dit weer terug in de pan en laat de vla op de laagste stand al roerend binden. Neem van de warmtebron en laat al roerend afkoelen tot lauwwarm. Giet een laagje vla op de cake en vul aan met nog een laagje cake. Giet de vla tot aan de rand en laat minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker en schep een mooie dot slagroom op elk glas zuppa inglese.

Hiervoor heb je voor 4 personen nodig: 200 gram roombotercake, in kleine blokjes | 100 ml rum | 150 gram verse frambozen | 500 ml melk | 1 vanillestokje, opengesneden | 5 eierdooiers | 75 gram suiker | 1 eetlepel bloem | 100 ml slagroom | 4 hoge dessertglazen

Meng de cakeblokjes met de rum en frambozen en verdeel de helft van dit mengsel over de glazen. Breng de melk aan de kook met het vanillestokje en laat 10 minuten trekken op een lage stand.

Klop de eierdooiers met 50 gram van de suiker en de bloem in een kom tot een gladde romige massa. Verwijder het vanillestokje en giet de warme melk er al kloppend geleidelijk bij. Giet dit weer terug in de pan en laat de vla op de laagste stand al roerend binden.

Neem van de warmtebron en laat al roerend afkoelen tot lauwwarm. Giet een laagje vla op de cake en vul aan met nog een laagje cake. Giet de vla tot aan de rand en laat minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker en schep een mooie dot slagroom op elk glas zuppa inglese. Geniet!

Nog veel meer Italiaanse inspiratie voor in de keuken vind je in de nieuwe Boodschappen (editie 7-2013) – nog tot en met eind juni in de winkel!

Boodschappen-Italie

nom-2013-250 (1)

Ciao tutti is dit jaar wederom genomineerd voor een Travvies Award in de categorie Reisverslagen. Klik hier om op ons te stemmen! Grazie mille!

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *