Home » Italiaans eten » Pasqua DiGusti – Pasen met smaak

Pasqua DiGusti – Pasen met smaak

Wij vieren Pasen dit jaar in Italië. Niet aan een lange, mooi gedekte tafel in de zon, maar tijdens een acht uur durende treinreis van Brindisi (Puglia) naar Florence. Gelukkig staan er wel allerlei heerlijkheden op het menu, die we voor vertrek alvast hebben ingeslagen bij DiGusti om verzekerd te zijn van een culinaire reis door de laars.

shopper2011
We beginnen met brood met allerlei heerlijke tapenades en een spannende olijf/noot/truffel-crème, gemaakt door de familie Iorio. Digusti haalt haar truffelproducten uit de provincie Molise en heeft exclusiviteit bij Tartufi di Iorio (Busso). Op deze manier kunnen ze een uitstekende kwaliteit én authentieke producten garanderen. Wij eten hem onderweg op stukjes brood, maar we kunnen niet wachten om na terugkomst meteen weer een potje te bestellen voor een snelle truffelpasta na een dag schrijven.

tapenade

Culinaire nieuwsgierigheid deed ons de n’duja calabrese bestellen, een smeerbare pikante worst. In Calabrië wordt deze worst op een geroosterd broodje gesmeerd of lekker gesmolten door de pasta. Wij wilden het tijdens onze treinpicknick ook op een broodje smeren, maar de waarheid gebiedt te zeggen dat deze bijzondere worst de picknicktas niet heeft gehaald. We waren te nieuwsgierig en de worst was te lekker en dus snel op. Dat maakt wel meteen duidelijk dat het een heerlijke afwisseling is van het Nederlandse broodbeleg!

nduja-calabrese

Daarna is het tijd voor iets chocolade. Tijdens het schrijven kunnen we niet zonder en aangezien de lange treinreis voor veel geschreven pagina’s zal zorgen, is chocolade onontbeerlijk. We hebben goed ingeslagen met een mix van nocciola, noga met witte chocolade en tartufo alla mandorla, allemaal uit Cuneo waar de beste Italiaanse chocolade vandaan komt.

chocolade_low_res_1

Maar er zit straks meer zoete verleiding in de tas. Onderweg naar Toscane kunnen we onze paaspicknick natuurlijk niet anders afsluiten dan met Vin Santo en cantuccini – het ideale dessert voor een paasbrunch of –diner. Een ding is zeker: ondanks onze treinreis – of eigenlijk juist daardoor – beleven we straks een Pasen vol smaak!

vin-santo
Ook genieten van een Pasqua DiGusti, een Pasen vol smaakvolle Italiaanse producten? Neem dan een kijkje op de website van DiGusti, met heerlijke recepten, volg DiGusti op Facebook of Twitter, en ga culinair shoppen in DiGusti’s webwinkel. Special voor Ciao tutti-lezers: gratis verzending tot en met 30 april 2013 als je de code “onlinedank” invoert bij het bestellen.

DiGusti

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *