Download gratis de Ciao tutti app!

Mario e Luigi brengen Napels bij je thuis!

Ben je op zoek naar Italiaanse catering voor je verjaardag, jubileum, huwelijk, tuinfeest, bedrijfslunch of een andere feestelijke gelegenheid waarbij een heerlijke dosis la dolce vita niet mag ontbreken? Dan ben je bij Mario e Luigi aan het juiste adres!

Dit wereldwijd bekende Italiaanse duo blinkt uit in Italiaanse catering op locatie, met onder meer Napolitaanse pizza’s, traditionele pasta’s, biologische extra vergine olijfolie en verschillende wijnen uit alle windstreken van Italië.

Perfecte pizza’s uit een mobiele pizza-oven
Dé grote trots van Mario e Luigi is de pizza margherita, een pizza met slechts een handvol ingrediënten die dankzij zijn eenvoud de ware pizzakunst vertegenwoordigt en de echte pizzabakkers onderscheidt.

Het bakken van de perfecte pizza was ooit de aanleiding voor het bouwen van een eigen steenoven. Nadat de eerste pizza’s waren gebakken, geproefd en goedgekeurd, stroomden al snel de bestellingen binnen van buren, familie en vrienden.

Om nóg betere pizza’s te bakken, volgde er een reisje naar Napels om de echte Napolitaanse pizza te leren bakken. Eenmaal terug in Nederland werd er zo driftig gebakken, dat de steenoven al snel overuren draaide.

Vanuit Napels werden drie mobiele pizza-ovens geleverd. Nu kon Mario e Luigi ook op locatie pizza’s bakken, iets dat al snel uitgroeide tot mobiele catering in heel het land. Door passie en creativiteit ontstond langzaam een heus bedrijf, met pizzabakkers die de kunst van het pizza bakken tot in perfecte pizzapuntjes beheersen.

Dankzij de Napolitaanse receptuur garanderen Mario e Luigi de lekkerste pizza’s, met een knapperige bodem. Natuurlijk kun je zien hoe het bakken van de pizza in zijn werk gaat: het van tevoren bereide en goed gerezen deeg wordt ter plekke tot een pizza gevormd – en in de lucht gegooid voor een unieke beleving.

De pizza’s hoeven dankzij de hoog opgestookte ovens maar anderhalve minuut te garen. Zo weet je zeker dat alle gasten genoeg pizzapunten kunnen eten. Inmiddels beschikt Mario e Luigi over twee grote en twaalf kleinere steenovens, zodat ze zowel in Nederland als in België feestjes kunnen omtoveren tot heuse pizzaparty’s.

Pasta’s en ander Italiaans lekkers
Maar het bakken van de perfecte pizza is niet de enige missie van Mario e Luigi. Ook andere gerechten uit de ambachtelijke Italiaanse keuken staan op de kaart. Een aantal keer per jaar gaan ze naar diverse streken in Italië om daar traditionele gerechten uit de Italiaanse keuken te proeven en de recepten te ontfutselen voor gebruik in eigen keuken.

Zo kun je kiezen uit Italiaanse hapjes, voor een onvergetelijke aperitivo, maar ook uit verschillende soorten pasta, die net als de pizza’s ter plekke bereid worden. Voor erbij is er een smakelijke biologische extra vergine olijfolie, waarvoor het team van Mario e Luigi elk najaar zelf de olijven plukt.

Natuurlijk denkt Mario e Luigi ook aan een Italiaanse afsluiting: voor toe is er tiramisù naar traditioneel recept en gelato in verschillende smaken.

Binnenkort: een pizzeria in een oude bakkerij
Afgelopen maand nam Mario e Luigi zijn intrek in een oude bakkerij in Erp (Noord-Brabant). Hier wordt het deeg voor de pizza’s bereid, worden andere gerechten voorbereid en vinden alle Italiaanse ingrediënten onderdak.

Het is de bedoeling dat hier in april ook een heuse pizzeria opent, met een vaste steenoven waar meerdere pizza’s tegelijk in gebakken kunnen worden. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de opening, zodat je dan bij heimwee naar Napels een avond kunt aanschuiven bij Mario e Luigi.

In de tussentijd kun je Mario e Luigi alvast bij je thuis of op locatie uitnodigen. Op de website van Mario e Luigi vind je nog meer informatie, maar om alle mogelijkheden en menu’s te bespreken, kun je het beste contact opnemen via info@mario-luigi.com of via 0031(0)-413288647.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *