Home » Italiaans eten » Je eigen kok op vakantie in Toscane of Umbrië!
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Je eigen kok op vakantie in Toscane of Umbrië!

Il tempo vola… Het is alweer bijna drie jaar geleden dat we in het pittoreske Vagliagli, een klein dorpje net even ten noorden van Siena, aanschoven bij Bert en Marieke van MangiAcasa, om te proeven hoe ze voor iedereen die in Toscane vakantie viert de sterren van de hemel koken.

Eten-in-Toscane (6) Eten-in-Toscane (2)

Bert en Marieke reisden namelijk elke zomer heel Toscane door, om bij mensen ‘thuis’ (op hun vakantieadres) te koken. Een origineel en succesvol idee, dat elke avond opnieuw voor dik tevreden gasten zorgde.

Marieke: ‘Soms werd ons al na de eerste gang gevraagd of we later die week nog een keer wilden komen koken. Mensen vinden het echt heerlijk om in de tuin of op het terras van hun vakantiehuis toch het gevoel hebben dat ze in een restaurant zitten.

Vooral op de dag van aankomst (als je urenlang hebt gereden of vele files hebt getrotseerd) is dat echt een uitkomst, maar ook voor een verjaardagsdiner of een familiereünie. Voor mensen met kleine kinderen is het thuis uiteten gaan vaak ook een uitkomst. De kleintjes kunnen nog een beetje spelen en dan lekker naar bed. Maar ook voor een romantisch diner voor twee of voor een vriendengroep halen wij graag onze Italiaanse recepten uit de kast.’

Inmiddels hebben Bert en Marieke zelf een kleintje en koken ze het hele jaar door in Nederland. In Toscane hebben Rosanna en Maria de pollepels van Bert en Marieke overgenomen. Ze runnen MangiAcasa nu iets zuidelijker in Toscane, vlak bij het Lago Trasimeno, waardoor ze niet alleen in Toscane maar ook in Umbrië voor je kunnen koken.

Mangiacasa-eten-Toscane-Umbrië (3)

Maria kreeg de liefde voor de Italiaanse keuken al van jongs af aan mee. Haar ouders runden een pension in Nederland, waar vooral veel Italianen verbleven die wegens werkzaamheden langere tijd in Nederland gehuisvest waren. Er werd dagelijks Italiaans gekookt, met culinair advies én mooie kwaliteit olijfolie van de Italiaanse gasten.

Maria’s moeder kreeg veel hulp van een Italiaanse kok, die haar de fijne kneepjes van de Italiaanse keuken leerde – en die verliefd werd op haar dochter. Die liefde was wederzijds; Maria trouwde met hem en leerde nog meer Italiaanse lekkernijen te bereiden. Dochter Rosanna kon niet anders dan in de voetsporen van haar ouders treden. Ze leeft zich met hart en ziel uit in de keuken, van kleurrijke antipasti tot zoete dolci.

Mangiacasa-eten-Toscane-Umbrië (2)bruschetta-Cook-in-Tuscany

Samen struinen Maria en Rosanna de lekkerste winkels en marktkraampjes af om inkopen te doen voor een heerlijk viergangendiner. Van bruschette tot involtini van geroosterde paprika, van pasta met verse pesto tot romige risotto, van Toscaanse arrosto tot gestoofde kabeljauw, van tiramisù tot sgroppino

Mangiacasa-eten-Toscane-Umbrië (1) Mangiacasa-eten-Toscane-Umbrië (6) Mangiacasa-eten-Toscane-Umbrië (7)

Wil je graag dat ze ook op jouw vakantieadres de keuken overnemen? Op MangiAcasa.nl vind je alle details, maar je kunt ook altijd even direct contact met Maria & Rosanna opnemen via 0039-3396640620 of via info@etenintoscane.nl.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *