Ga op pad met onze City Walks!

Limoncello – de kroon op een Italiaans kerstdiner

Bij een feestelijk etentje hoort een smaakvolle afsluiting. Bijvoorbeeld op zijn Italiaans met limoncello, direct vanuit de diepvries geserveerd in kleine glaasjes. Wij zijn vooral dol op Limoncello di Fiorito, een mooie, frisse limoncello die wordt gemaakt door de broers Franco en Benno Fiorito, op basis van een authentiek  Italiaans familierecept – dat ze natuurlijk niet verklappen. We weten alleen dat de likeur nog altijd met de hand gemaakt wordt, met alleen de beste biologische citroenen die groeien onder de Siciliaanse zon. En uiteraard zonder toegevoegde kleur- en smaakstoffen.

sgroppino

Deel je feestelijke dessert met limoncello en win een limoncellopakket!
In onze kerstspecial, die 1 december verschijnt, publiceren we drie lekkere recepten voor een dessert met limoncello. Deze citroenlikeur leent zich immers ook prima voor gebruik in een taart, in een frisse tiramisù of in een heerlijke sgroppino.

We maken de recepten dit keer echter niet zelf, maar publiceren drie van jullie recepten! Tot en met 24 november kun je je eigen limoncellorecept naar ons mailen (via blog[apenstaartje]ciaotutti[punt]nl). Van belang is wel dat het een eigen recept is. Je mag je natuurlijk baseren op een klassieker, maar niet een recept uit een kookboek zonder eigen toevoeging en aanpassing overnemen. Vergeet niet er ook een foto bij te doen, want de lekkerste drie recepten worden gepubliceerd in de Ciao tutti Special Kerst. Uiteraard krijg je die dan ook gratis van ons in je mailbox!

Maar dat is nog niet alles, want de drie winnaars krijgen ook nog eens een feestelijke geschenkverpakking Limoncello di Fiorito, met een mooie fles en twee echte limoncelloglaasjes zodat je meteen kunt toosten op je succes!

Fiorito

Over Limoncello di Fiorito
Het idee om de Siciliaanse zon in een flesje te vangen en naar Nederland te halen bleek succesvol. Wij noorderlingen verlangen tijdens de donkere winters naar een vleugje zon, hebben heimwee naar die lange zomeravonden op een Italiaans terras. Met een glaasje van deze ijskoude citroenlikeur waan je je weer even op het strand, ruik je de verse citroenen, de zee…

Franco Fiorito was eerst niet eens zo’n limoncellofan, zo vertelt hij ons: ‘Fiorito is op bijzondere wijze ontstaan. In Nederland hadden mijn broer Benno en ik al wel eens een glaasje limoncello gedronken, maar pas toen we een bezoek brachten aan onze familie op Sicilië, proefden we hoe limoncello hoort te smaken. We waren met stomheid geslagen, zo verrukkelijk was het. Wat bleek? Het betrof hier geen gewone limoncello, maar handgemaakte limoncello volgens familierecept.’

Eenmaal terug in Nederland besloten de broers deze bijzondere limoncello zelf te gaan maken. Eerst nog voor eigen gebruik, maar al gauw werden ook vrienden en bekenden verrast met een flesje limoncello – en nu kan iedereen genieten van de smaak van Limoncello di Fiorito. Gewoon thuis, op de bank, na een geslaagd kerstdiner. Ook lekker: een glaasje limoncello door het panettonebeslag, jammie!

panettone

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Een reactie

  1. Een heerlijk fris toetje met limoncello, heel simpel maar super lekker… Leg een plakje cake op een bordje, besprenkel het met limoncello, bolletje citroen ijs erop en verse slagroom, blaadje munt of dun schijfje citroen als garnering..

    Buon appetito

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *