Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Liefde is… hartjes van chocolade en andere dolci italiani

Perugia mag dan de chocoladehoofdstad van Italië zijn, in Florence kun je op dit moment ook je hart ophalen aan allerlei soorten chocolade. Tijdens de Fiera del Cioccolato artigianale, die tot en met 16 februari plaatsvindt op het Piazza Santa Maria Novella, kun je tal van heerlijke chocoladecombinaties proeven.

chocolade-hart

Witte chocolade met cranberry, pure chocolade met sinaasappel, in vloeibare chocolade gedoopte wafels op een stokje, lolly’s in allerlei vormen, dikke stukken chocolade, mooi verpakte repen, macarons met karamel- of tiramisùsmaak, allerhande voorwerpen in de vorm van chocolade (van moka’s en hooggehakte schoenen tot speentjes en gereedschap) en natuurlijk heel veel chocoladeharten. Met Valentijnsdag in het vooruitzicht gaan die als warme broodjes over de verschillende toonbanken.

Want je geliefde vrijdag aanstaande een fijne Valentijnsdag wensen kan natuurlijk in het Italiaans, met dolce woordjes, gefluisterde ti amo’s of een serenade zoals Romeo die ooit onder het balkon van Julia ten gehore zou hebben gebracht. Maar als we de hoeveelheid harten zien die zorgvuldig worden uitgezocht, mooi verpakt en als een kostbaar voorwerp voorzichtig worden gedragen, weten we dat het hier in Florence en omgeving aanstaande vrijdag chocolade hartjes en ander lekkers regent.

Een kleine impressie van al die heerlijkheden:

chocolade-festival-Florence-liefde (1) chocolade-festival-Florence-liefde (2) Florence-deel2 086 Florence-deel2 087 Florence-deel2 089 Florence-deel2 091 Florence-deel2 093 Florence-deel2 100 Florence-deel2 105 Florence-deel2 106

Dillo con un bacio!
Maar niet alleen in Florence worden hartjes, bonbons en andere lekkernijen ingeslagen om vrijdag iemand mee te verrassen. In heel Italië vind je in deze tijd extra veel Baci, de beroemde chocoladekussen uit Perugia, al dan niet in geschenkverpakking met beertjes en hartjes.

reclame Baci 3

In het Complesso del Vittoriano aan het Piazza Venezia in Rome opent 13 februari zelfs een tentoonstelling die helemaal gewijd is aan de 92 jaar oude kusjes. Tot en met 23 maart kun je je in Rome helemaal onderdompelen in de Baci – met naast de tentoonstelling een nieuwe Perugina Chocostore aan de Via del Corso, vlak bij Piazza del Popolo.

Hartje erbij?
Met de Caffettuosi-koekjes (prachtige naam!) in de vorm van een hartje zorgt het Italiaanse koffiemerk Manuel Caffè ervoor dat je geen woorden nodig hebt om bij de eerste kop koffie van de dag meteen je liefde te verklaren. Helaas zijn deze koekjes nog niet los te koop, maar je krijgt ze cadeau als je twee of meer pakken Manuel Caffè koffie voor de moka koopt bij Kookpunt.nl.

caffettuosihartkoekjesGroot

Zoetgevooisde woordjes
Mocht je niet in de gelegenheid zijn om een chocolade hart in Florence te veroveren, dan kun je altijd nog je toevlucht nemen tot zoetgevooisde Italiaanse woordjes die we – samen met andere Valentijntips – al eerder voor je op een rijtje zetten.

♥♥♥♥♥

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *