Home » Italiaans eten » Le Marche zien en proeven
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Le Marche zien en proeven

Gisteren kregen we al een bijzondere specialiteit uit Le Marche voorgeschoteld, de vino cotto. Vandaag staat er nog meer lekkers uit deze regio op het menu, uit het receptenboekje Le Marche zien en proeven. Het boekje bevat een selectie van de gerechten die bij B&B Casa dei Colli, de bed&breakfast van Frans en Ingrid Scherpenisse, op het menu staan, en die de gasten thuis ook wel wilden maken. Van spaghetti carbonara (zonder room, zoals het hoort) tot pizzadeeg, van spaghetti met vongole tot chocoladetaart en van risotto met garnaaltjes en citroen tot zomerse tiramisù.

De recepten worden afgewisseld met prachtige foto’s van Le Marche, allemaal door Frans geschoten en allemaal zo mooi dat we pas lang na etenstijd de keuken indoken om aan de slag te gaan met een van de recepten. We raakten gewoonweg niet uitgekeken, op de heuvels van Le Marche in al hun verscheidenheid, op het schitterende lichtspel op graanvelden en zonnebloemen, het karakteristieke Fiatje en de geportretteerde inwoners van de streek. Een klein voorproefje:

Le-Marche-zien-en-proeven Le-Marche-zien-en-proeven2 Le-Marche-zien-en-proeven3 Le-Marche-zien-en-proeven5

Maar goed, er moest toch echt nog gegeten worden (want de foto’s van de regionale delicatessen maakten ons nóg hongeriger). We kozen voor de pacchettini di spaghetti con pesce, pakketjes van spaghetti en vis.

Voor 4 personen heb je nodig: 200 gram spaghetti nummer 5 (we zullen dit jaar ook wel eens een blog wijden aan de genummerde spaghetti in Italië), 2 teentjes knoflook, olijfolie, peperoncino, 2 eetlepels Italiaanse kruiden, 1 blik tomatenblokjes, platte peterselie, 150 gram tilapia, 150 gram kabeljauw, 8 grote garnalen, peper en zout, droge witte wijn

De spaghetti maximaal in 6 minuten beetgaar koken in water met zout. Afspoelen met koud water (dat voorkomt verder garen). Fruit de geperste knoflook in een beetje olijfolie en een beetje witte wijn. Tomatenblokjes, peperoncino naar smaal en Italiaanse kruiden toevoegen, laten sudderen totdat het wat is ingekookt want het mag niet te vochtig zijn. Wat peterselie toevoegen – en zelf een slokje wijn nemen…

Laat de saus afkoelen en meng de pasta erdoor. Snijd de vis in blokjes. Neem 4 velletjes aluminiumfolie en verdeel daar de pasta over. Leg daar de stukjes vis en de garnalen op, doe er nog een toefje peterselie bij en giet er een beetje olijfolie over.

Vouw de pakketjes dicht. Verwarm de oven voor op 180 ºC en leg de pakketjes er 132 minuten in. Serveer de spaghetti/vispakketjes op voorverwarmde borden.

Genieten van nog meer lekkers uit Le Marche en van de mooiste foto’s uit deze streek? Het boekje Le Marche, zien en proeven is te bestellen via info@casadeicolli.com. Le Marche zien en proeven telt 28 pagina’s en kost € 17,50 (inclusief verzending). Het is gedrukt op echt fotopapier en heeft een handige ringband, met een doorzichtig kunststof schutblad voor en achter.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *