Home » Italiaans eten » Jamie magazine brengt Italië bij je thuis!
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Jamie magazine brengt Italië bij je thuis!

Hoewel regen en wind hier vandaag volop van zich laten horen, verkeren wij dankzij Jamie magazine heerlijk in Italiaanse sferen. Het gloednieuwe nummer (vanaf vandaag te koop) brengt namelijk meer dan 100 pagina’s Italiaanse inspiratie!

Jamie-Magazine-Italie (1)Jamie-Magazine-Italie (4)

Het culinaire feest begint al meteen goed, met bruschetta met pompoen en verse pasta. ‘Als je de glunderende gezichten van Jamie Oliver en zijn goede vriend Gennaro Contaldo ziet, is verdere uitleg eigenlijk niet nodig: pasta maken is big fun!’

Jamie-Magazine-Italie (5)

Verderop krijg je dan ook de lekkerste recepten voor gevulde pasta, met onder andere anolini met eendenragù en zoete tomatensaus en conchiglie met venkel, worst en pompoen.

Jamie-Magazine-Italie (16) Jamie-Magazine-Italie (16a) Jamie-Magazine-Italie (16b)

Bijzonder mooi is de reportage over saffraanboerderij Delicious nature in Le Marche, waar biologische saffraan van hoge kwaliteit wordt verbouwd. Uiteraard wordt er vervolgens ook met dit ‘goud van Le Marche’ gekookt, wat prachtige, goudgele gnocchi oplevert. Wij zijn vooral benieuwd naar de panna cotta met saffraan, die we komend weekend zeker gaan maken. Zo’n bijzonder toetje geeft een herfstig weekend meteen een gouden randje!

Jamie-Magazine-Italie (7) Jamie-Magazine-Italie (7a)

Maar er is nog meer lekkers te zien! Zo gaan worstmakers Brandt & Levie op bezoek bij een oude bekende: Dario Cecchini. Bij deze bijzondere slager in Panzano, een klein dorpje in de Chianti, leerden de Nederlandse worstmakers de fijne kneepjes van het vak.

Jamie-Magazine-Italie (5b)

Het is een reportage om van te smullen, ook dankzij de mooie foto’s die je midden in Dario’s slagerij doen belanden. Vervolgens worden we getrakteerd op ribollita, pasta met worst en verse porcini, landtonijn en met worstvlees gevulde pompoen. Laat die herfst maar komen!

Liefhebbers van kip krijgen een paar traditionele recepten voorgeschoteld, maar dan mét kip erin. Wat denk je bijvoorbeeld van kip panzanella of van kip arrabbiata?

Jamie-Magazine-Italie (6)

Wie Italië niet alleen in eigen keuken wil proeven, maar ook zelf graag nog even naar het zuiden reist, kan zich te goed doen aan een likkebaardende reportage over Bologna, misschien wel de lekkerste stad van Italië. Je kunt hier niet om de vers gemaakte pasta en enorme mortadella’s heen, dus zorg voor enorme honger en een grote koffer vol al je souvenirs.

Jamie-Magazine-Italie (10) Jamie-Magazine-Italie (10a)

Uiteraard zou een Italië-nummer geen Italië-nummer zijn zonder een aantal lekkere drankjes. Jamie magazine vroeg Giuseppe Gallo, een wereldberoemde Italiaanse barkeeper die al vanaf zijn veertiende drankjes maakt, om een aantal bijzondere Italiaanse cocktails. Salute, amici!

Jamie-Magazine-Italie (17)

 

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *