Home » Italiaans eten » Italiaanse restaurants » Tutto Puro – echt Italiaans genieten in Roermond
Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Tutto Puro – echt Italiaans genieten in Roermond

update december 2017 – Tutto Puro is helaas wegens omstandigheden gesloten

Tutto-Puro-Roermond

Sinds juli 2014 heeft Roermond er een échte trattoria/bottega bij. Tutto Puro is een heerlijk fris adresje waar de laagdrempeligheid en het pure Italiaanse genieten voorop staan. Dankzij de combinatie van gastvrijheid en pure smaken heeft dit stukje Italië in de binnenstad van Roermond een bliksemstart gemaakt. Álles draait hier om pure gusto e passione, dat voel je, dat proef je en dat beleef je.

Tutto-Puro-Roermond-2

Christel, de jonge onderneemster bij wie het  ondernemingsbloed toch al sneller stroomt dan bij menig ander, trok twee jaar geleden de stoute schoenen aan om haar droom te verwezenlijken. Na haar vorige zaak verkocht te hebben en aansluitend op haar studie industriële vormgeving, waarbij ze ook met winkelconcepten te maken kreeg, begon het te kriebelen. Hoewel alles wat met Italië te maken heeft altijd al haar speciale aandacht had en ze zelfs verliefd werd op la bella Italia (ze woonde er ook een tijdje) wist ze op dat moment nog niet wat ze precies wilde gaan doen. Pas toen ze het huidige pandje tegen het lijf liep , wist ze dat ze een trattoria/bottega wilde starten. Hier moest en zou het gaan gebeuren!

Tutto-Puro-Roermond-3Tutto-Puro-Roermond-4Tutto-Puro-Roermond-5

Tijdens de verbouwing kwamen haar industriële ideeën goed van pas. De inrichting en de sfeer kloppen gewoon helemaal, met speciaal oog voor detail. Christel: ‘De presentatie vind ik gewoon erg belangrijk.’ Overal waar je kijkt zie je verrassende sfeervolle voorwerpen. Van een oude Italiaanse stationsbank tot een paar prachtige antieke houten draaistoeltjes, van een ruwe onafgewerkte muur behangen met oude kranten tot een schitterende oude postvakkast, die in een vorig leven dienst deed in de receptie van een hotel en waar nu heerlijke wijnen in liggen te rusten. Christel heeft écht over alles nagedacht, er is zelfs een eigen ommuurd kruidentuintje annex wintertuin waar verse kruiden worden gekweekt. Tutto puro!

Tutto-Puro-Roermond-7 Tutto-Puro-Roermond-9 Tutto-Puro-Roermond-10

Christel miste in Roermond  altijd al ‘iets’ tussen een restaurant en een brasserie, het gat tussen beide was te groot. Vandaar een trattoria, maar eigenlijk ook een bottega (winkeltje) waar je ook een hapje kunt eten en een vino kunt drinken in de wijnbar of gewoon een heerlijke cappuccino kunt krijgen. Waar vrijheid en openheid gemeengoed zijn.

Tutto-Puro-Roermond-11

Christel: ‘Een belangrijk inspiratiepunt was mede dat op deze manier mijn zus Mariëlle, die aan een spierziekte lijdt, een leukere werkomgeving en zelfs wellicht een betere toekomst geboden kon worden. Eentje die veel beter aansluit bij haar passie, want Mariëlle is altijd al gek geweest op alles wat met koken te maken heeft.’ Dat blijkt wel als we haar later even opzoeken in de keuken, waar ze met veel liefde en precisie de kleine gerechtjes bereidt.

Christel en Mariëlle hebben ook al plannen om het bestaande concept op meerdere vlakken uit te breiden maar ze willen eerst graag nog van dit succes genieten. Sinds een aantal maanden is Christels partner, horecatijger en creatief genie Derk, ook toegetreden tot de zaak en dat heeft de groei nóg eens versneld. ‘Hij is echt een geschenk uit de hemel,’ aldus Christel.

Hoewel de zussen van begin af aan honderd procent geloofden in hun vernieuwende concept, was het toch spannend hoe het publiek het zou oppakken. ‘De huiskamersfeer, de gastvrijheid, het biologische slow food én de heerlijke wijnen in combinatie met de bottega – waar je alles wat je geproefd hebt ook nog eens kunt kopen – is van begin af aan een doorslaand succes. Soms gaat het zelfs té hard,’ aldus Christel. ‘En dat alles zonder ook maar enige vorm van reclame. Blijkbaar is de kracht van social media heel groot! En als je zelfs van Italiaanse gasten complimenten krijgt, weet je dat je goed bezig bent.’

Tutto-Puro-Roermond-12 Tutto-Puro-Roermond-13

Tutto Puro biedt een kleine kaart met een beperkt aantal gerechten die regelmatig wisselen. Daarnaast kun je hier terecht voor een uitgebreid assortiment uitstekende Italiaanse wijnen.

Tutto-Puro-Roermond-14 Tutto-Puro-Roermond-15 Tutto-Puro-Roermond-16

Ciao tutti’s Paul en zijn vrouw Lianne mochten bij het haardvuur alvast genieten van een goed gevuld bord antipasti met drie soorten pecorino (oude, honing- en truffelpecorino), enkele salami’s, prosciutto di Parma, een zalmbonbon met knoflook, garnaaltjes en olive ascolane.

Tutto-Puro-Roermond-17 Tutto-Puro-Roermond-18 Tutto-Puro-Roermond-19

Daarna volgden nog twee (h)eerlijke pasta’s: cannelloni met ricotta en spinazie en pasta met gehakt, mozzarella, grana padana, gedroogde oregano en basilicum in een goddelijke tomatensaus – waarvan Mariëlle helaas (maar begrijpelijk!) het recept niet met ons wilde delen. Maar uit haar lachende opmerking ‘Het recept van deze saus heb ik van een Italiaanse kok’ spreekt haar passie! Dit alles ging vergezeld van een heerlijke Barolo Bianco.

Tutto-Puro-Roermond-20

De dolce bestond uit een luchtige en heerlijke tiramisù, met Marsala erin verwerkt, met als afsluiter nog een caffè doppio.

Tutto-Puro-Roermond-21 Tutto-Puro-Roermond-22

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Geniet van de leukste routes door Italiaanse steden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *