Home » Italiaans eten » Italiaanse restaurants » Proef van Campanië in Amsterdam
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Proef van Campanië in Amsterdam

De regio Campanië heeft misschien wel de lekkerste (zomer)keuken van Italië. Alles van het land en uit zee komt op je bord in klassieke gerechten met pure smaken. Roberto’s Restaurant in Amsterdam heeft daarom gastchef Pasquale Vitale van het gelijknamige restaurant in Salerno uitgenodigd om een zomers menu samen te stellen.

Het viergangenmenu Roberto’s esplora la Campania is een verrassende combinatie van klassieke streekgerechten met een eigentijdse twist, begeleid door prachtige bijpassen wijnen van een kleinschalige wijnmaker uit de regio, Tenuta Cavalier Pepe.

Als antipasto wordt een variant van de beroemde baccalà alla napoletana geserveerd; een mooi stukje kabeljauw op aardappel en een heerlijke kabeljauw/tomatenpuree op aardappel.

Hoe zomers Italiaans wil je je pasta hebben? Vers geschaafde zest van de beroemde citroenen uit Campania over verrukkelijke linguine met alici (ansjovis), met amandelen, olijfolie en een krokant korstje van taralli.

Het hoofdgerecht van rode poon met aardappel in acqua pazza, ‘gek water’, (met knoflook, peterselie, tomaat), is in zijn pure eenvoud geniaal van smaak. De jonge, frisse, geurige Rosato del Varo past er naadloos bij.

Het menu kost inclusief wijnarrangement € 74 euro p.p. en staat slechts tot en met 14 juli 2017 op de kaart van Roberto’s Restaurant in het Hilton Amsterdam (Apollolaan 138). Voor meer informatie en reserveringen neem je contact op met Roberto’s via robertos.amsterdam@hilton.com of via 0031-207106025.

foto’s: Kimgrafie

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *