Home » Italiaans eten » Italiaanse restaurants » De lekkerste pizza van Nederland
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

De lekkerste pizza van Nederland

In april deden mamma Marie en zoon Danilo van pizzeria Pinsa’s in Amsterdam mee aan het World Pizza Championship 2013, dat – uiteraard – werd gehouden in Italië. Ze keerden beiden met heel wat certificaten huiswaarts, maar het mooiste resultaat was toch wel dat hun pizzeria werd verkozen tot de beste van heel Nederland en de elfde plek wist te bemachtigen op de wereldranglijst van pizzeria’s over de hele wereld.

Ciao tutti rook een mooi verhaal en ging op een maandagmiddag af op de geur van verse pizza in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt.

De conclusie is duidelijk: de pizza van Pinsa’s is buonissima – zo lekker hebben we in Nederland inderdaad nog nooit een pizza gegeten. Het is jammer dat we via het filmpje de smaak niet over kunnen brengen. Daarvoor moeten jullie echt zelf naar Pinsa’s, aan de Spaarndammerstraat 772 in Amsterdam. Bestel een Margherita, nog altijd de koningin onder de pizza’s, of een van de vele variaties die Danilo en Marie hebben bedacht. Het is wel aan te raden te reserveren, zeker in het weekend – het succes op het WK Pizza is niet onopgemerkt gebleven.

foto’s: Pinsa’s Amsterdam

Het geheim van het succes? Dat houdt Danilo uiteraard voor zichzelf. Al wil hij wel verklappen dat de pizza bij Pinsa’s vooral zo speciaal is omdat hij voor het maken van het pizzadeeg een van de betere mixen van Italiaanse meelsoorten gebruikt; met soja-, graan- en rijstmeel die allemaal biologisch worden geproduceerd.

Het meel heeft bovendien 48 tot 72 uur rustig kunnen rijzen, wat de verteerbaarheid ten goede komt. De met de hand gerolde pizza is dun, knapperig,  licht verteerbaar, laag in caloriegehalte maar bovenal met recht de lekkerste pizza van Nederland!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *