Download gratis de Ciao tutti app!

Italiaanse (kerst)koekjes van Mondo di Laura!

Laura doet al haar hele leven niets liever dan koekjes bakken. Als kind bracht ze samen met nonna, oma, Clementina uren in de keuken door. Ze mengde bloem, water en andere ingrediënten tot koekjesdeeg en schoof bakplaat na bakplaat in de oven, voor een koektrommel vol geurige biscotti.

Nog altijd bakt ze graag, maar inmiddels heeft de oven van haar oma plaats gemaakt voor een professioneler exemplaar. Haar werkwijze is gelukkig grotendeels overeind gebleven: een handvol kwalitatief goede ingrediënten (waarbij ze nooit melk en conserveringsmiddelen gebruikt), authentieke recepten (van onder meer haar oma en tantes) en alle aandacht voor elk koekje.

Bijzonder lekkere biscotti
In haar eigen koekjesfabriek in Rome bakt Laura nu verschillende biscotti, zoals havermoutkoekjes met kokos, met honing en rozijnen of met bosbessen en citroen. Heerlijk zijn ook de chocoladekoekjes, met vanille of koffie bijvoorbeeld.

Onweerstaanbaar lekker zijn de koekjes met vanille en meringue. Daarvan nemen we tijdens een bezoek aan Rome altijd een voorraadje mee. Liever iets kruidigers? Proef dan de koekjes met gember, pistache en honing of met kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en gember.

Alle koekjes worden zoals we hierboven al schreven gemaakt zonder melk en conserveringsmiddelen. Bijna allemaal zijn ze kosher (Laura had haar eerste koekjeswinkel niet voor niets in het voormalige joodse getto in Rome). Twee soorten chocoladekoekjes zijn bovendien helemaal vegan.

Kleurrijke kerstkoekjes
Speciaal voor Kerstmis maakt Laura kleurrijke kerstkoekjes: gingerbreadmannetjes en –vrouwtjes (Jinger en Lady J), rendier Rudy, mooi versierde kerstboompjes en vriendelijke kerstmannen. Het zijn wat grotere koekjes, van ongeveer 10 centimeter hoog, dus ook ideaal om in de boom te hangen!

Waar kun je Laura’s koekjes kopen?
Laura’s koekjes zijn onder andere te koop bij Eataly, maar ook verschillende kleinere alimentari, kruidenierswinkels, en supermarkten hebben ze in het assortiment. Bij een aantal koffiebars in Rome vind je de potten met Laura’s koekjes ook op de toonbank, voor een lekker koekje bij je koffie.

Sinds kort worden de koekjes van Laura in Nederland en Vlaanderen gedistribueerd door MariCase. Hier kun je als delicatessenwinkel of restaurant aankloppen als je deze bijzondere, biologische biscotti wil verkopen / serveren.

Voor alle lezers die ook meteen willen proeven: de koekjes zijn nét nieuw in het assortiment van MariCase, maar als het goed is kun je ze binnenkort ook direct bij MariCase bestellen. Je kunt alvast een e-mail sturen als je op de hoogte wil blijven.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.