Download gratis de Ciao tutti app!

Het grote Italiënummer van foodies

Wil je het vakantiegevoel lekker lang vast houden? Dat kan met het nieuwste nummer van foodies, dat helemaal gewijd is aan Italië. Het heerlijke Italiënummer ligt nu in de winkel. Wij delen alvast een voorproefje.

De foodies-redactie ademde en at wekenlang Italiaans. Ze droomden van antipasti, olijfolie, verse vis, ricotta, Italiaans bier, gnocchi en tomaten. Ze reisden naar onder meer Brescia en Modena en vertaalden dat alles naar een magazine vol lekkers dat je meteen wil maken.

Een rondje Italië
Al bladerend en likkebaardend door deze foodies maak je een reis door Italië. Je start in Venetië, een uitmuntende bestemming voor visliefhebbers. De sarde in saor op de cover zien er alvast veelbelovend uit.

Bart van Olphen tovert nog meer lekkers tevoorschijn met de opbrengst van een rondje over de Venetiaanse vismarkt. De risotto met vongole is hier al favoriet, de octopussalade en de vis in zoutkorst komen dit weekend op tafel.

Van Venetië reis je dwars door het noorden van de laars, naar Brescia, voor de lekkerste streekproducten: sappige citroenen, heerlijk frisse bubbels en smeuïge ricotta. Mét tips voor de lekkerste hotspots voor wie binnenkort ook in Brescia is. Iets zuidelijker wacht Italiës donkerste geheim: de enige echte aceto balsamico. Maar welke is nu de allerlekkerste?

Ook het vloeibare goud ontbreekt niet. Van zichzelf al meer dan aantrekkelijk, maar in recepten als olijfoliefocaccia met rozemarijn, orecchiette met olijfolie en garnalen en chocolade/olijfoliekoekjes onweerstaanbaar!

Onno Kleyn deelt een smakelijk verhaal over de historie van olijfolie, Katie Parla neemt je mee naar het zuiden van Italië, aan de hand van recepten uit haar boek Grandi Gusti en Maud Moody van restaurant Toscanini in Amsterdam deelt de beste tips en tricks voor het maken van pasta én een paar pastaklassiekers die altijd een grote glimlach op het gezicht van je tafelgenoten zullen veroorzaken.

Een Italiaanse tafel voor thuis
Weer thuis na deze inspirerende reis? Waan je dan nog even in Italië met een tafel vol antipasti (met onder meer burrata met radicchio en vijgen-portdip en gerookte ricotta met crema balsamico), zelfgemaakte gnocchi, porchetta met venkelzaad en rozemarijn, visstoof met zeevruchten, met geitenkaas gevulde pastaschelpen en een vegan tiramisù.

Smaakt dat naar meer? Het grote Italiënummer van foodies (6,79) ligt in de winkel tot eind september 2019.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

319 reacties

 1. Om onze heerlijke vakantie aan het Ortameer thuis nog even door te kunnen beleven. Het fantastische Italiaanse eten helpt daar zeker bij!

 2. om veel lekkers uit te kunnen koken e

 3. Wij zijn net terug van Umbrië en de Marken en wat missen we Italië. Het weer, de rust, het landschap maar vooral ook het heerlijke eten. Wat zou het lekker zijn om met dit magazine in ons koude kikkerlandje weer inspiratie te krijgen voor Italiaans eten!

 4. Op deze manier kunnen we ons vakantiegevoel nog even langer vasthouden. Helaas weer terug maar 3weken genoten te hebben van de Italiaanse keuken.

 5. gat wil ik, samen met limoncello onderuit ziten dit fijne magazine lezen

 6. Om inspiratie op te doen en bij weg te dromen.

 7. Om te delen met mijn klasgenootjes Italiaans….12x verukte reacties, 12x vreugde….

 8. ik hou van Italiaans. kan ik nieuwe gerechtjes proberen

 9. Deze Foodies wil ik graag winnen zodat ik nog meer kan oefenen met recepten uit de Italiaanse keuken! En dat ook nog eens in mijn nieuwe huis waar ik dan meteen de oven uitprobeer!

 10. Op dit moment zijn we nog in Italië en genieten volop! Thuis nog even verder gaan in Italiaanse sferen zou heerlijk zijn..

 11. De inspiratie in de keuken is alles! als deze onbreekt dann moet jij modeig zijn en improviseren:
  Italiaanse mammas kunnen in 5 minuten een heerlijke maaltijd voorbereiden…misschien kan ik ook het leren 🙂

 12. Perche vale la peina e mi piace cucinare insieme con il mio marito.

 13. Deze foodies zou voor een beetje Italiaanse CIELO op onze keukentafel kunnen zorgen 🙂

 14. Eten + Italië, twee hobbies van mij (ja, dat zijn hóbbies!). Ik straal als ik het over Italië heb en ik straal als ik voor mensen kan koken.

 15. Renate Verdiesen

  Mijn man en ik zijn helemaal Italië verslaafd en willen hier in Nederland het Italië gevoel laten bestaan door heerlijke Italiaanse recepten te koken en dit te delen met vrienden.

 16. Dat lijkt mij een fantastisch tijdschrift, om nog lekkerder te gaan koken en even weg te dromen naar het mooie Italië. en terugblikken op een fantastische zomer/vakantie in Italië.

 17. Thuis heerlijk Italiaans eten, beetje het vakantiegevoel vasthouden

 18. Wat een mooi blad ik vraag het gewoon voor mijn verjaardag.

 19. Omdat de mooie nieuwe keuken 26 augustus komt en de oude keuken slopen zo’n hectische em stoffige aangelegenheid blijkt te zijn in een oud huis, dat het een welverdiende traktatie zou zijn om dit mooie blad aan de keukentafel te kunnen lezen en ideeën op te doen om de nieuwe keuken in te wijden met lekkere Italiaanse hapjes en drankjes!!

 20. Om eindelijk een geode risotto te leren maken! 🙂

 21. Georgette Biguzzi

  Wij gaan elk jaar naar mijn familie in Emiglia Romagnia waar het eten over heerlijk is daar niet van maar zou graag wat nieuwe gerechten willen ontdekken zeker nu ik met een Burn-out thuis zit en alle tijd heb om recepten uit te proberen.

 22. Met deze recepten kan ik onze dochter toch echt overtuigen dat italiaans eten heel erg lekker is.

 23. Omdat we alweer anderhalve maand terug zijn uit Italië en we heel veel heimwee hebben naar al het lekkers dat we daar geproefd hebben.

 24. Met deze recepten kunnen we de Belgische herfst doorspartelen al nagenietend van onze jaarlijkse italiereis.
  Perché la vita e troppo brève per mangiare e bere male….

 25. Omdat een italiaanse maaltijd uit simpele ingrediënten bestaat en duur hoeft te zijn.
  Italiaans eten is het lekkerste dat er is, laat mij terugdenken aan mijn vakanties in Sorrento, Sicilië en Calabria.
  Voor mij begint Italië van Napels waar de inwoners een warm gevoel geven. Je voelt je er thuis.

 26. Voor 25 augustus reageren betekent dat ik misschien dit jaar wel een heel leuk cadeau krijg op mijn verjaardag…je raadt t al 25 augustus. 🙂
  Een foodies helemaal over Italie, ik ga hem van begin tot eind helemaal lezen, alle tips uitpluizen en natuurlijk alle recepten uitproberen.

 27. Om net zo lekker thuis te eten als bij mijn dochter en haar 2 jongens, die in bella Italia wonen. Op die manier voel ik mij toch weer een stukje dichter bij hun.

 28. Om die pure smaken van Italië nog lang vast te houden!

 29. Mariëtte ten Berge

  verslaaft aan Italië en het heerlijke Italiaanse eten. We zijn net terug weer in Nederland willen we graag thuis ook net zo lekker eten als tijdens ons verblijf in Umbrië.

 30. Zou het graag cadeau doen aan de vriendin van mijn zoon. Zij is echt fan van Italië en leert zelfs Italiaans.

 31. We zijn in juni in het mooie Italië geweest (omgeving Florance en Lazise) en hebben zo’n heimwee naar dit prachtige land met het héérlijke eten. Dit tijdschrift zorgt voor fijne herinneringen.

 32. We houden erg van de Italiaanse keuken. Een goed excuus om weer eens lekker de keuken in te gaan en wat nieuwe recepten te gaan bereiden om die hopelijk lekker buiten in de tuin te kunnen verorberen voor het complete Italië gevoel!

 33. Ik zou graag foodies over Italië winnen omdat ik na 1 jaar in het ziekenhuis te verblijven, echt uitkijk naar iets leuks en omdat ik heel veel van Italië houd. De taal die ik met veel plezier leer, de keuken die mijn lievelingskeuken is, de manier van leven met veel liefde van en voor eten…

 34. Je kan nooit genoeg krijgen van Italiaans eten 🙂

 35. Ik hou van alles wat Italiaans is, en dus ook heel erg van de Italiaanse keuken. Ik kan elke dag Italiaans eten… ik kan er niet genoeg van krijgen. Dus ik zou héél graag een exemplaar winnen.

 36. Karin van Treijen

  Wat zou ik graag deze Foodies winnen vol met overheerlijke Italiaanse recepten!! Ik ben enorm fan van het het blad en verliefd op Italië, dus voor mij een fantastische combi van leggere, cucinare e mangiare……….La dolce vita

 37. Italiaans, zo lekker en makkelijk. In september ga ik weer genieten in Italië, Rome dit keer. Hoe leuk zou het zijn om alvast wat recepten uit te proberen…

 38. Wij zijn op vakantie geweest in Italy dit jaar en hebben
  veel te weinig gezien en gegeten.
  Dus wat italiaanse recepten zijn hier van harte welkom.

 39. Na een half jaar in Rome te hebben gewoond heb ik de smaak van het koken helemaal te pakken! Deze geweldige editie van Foodies! kan met daar enorm verder bij helpen!

 40. Nog meer inspiratie opdoen voor de lekkerste gerechten.

 41. Heerlijk het Italiaanse eten hier door te zetten.
  Inspiraties over het Italië veder te leren na een heerlijke vacantie in bolsena.
  Daarom wil ik in aanmerking komen voor het tijdschrift foodies

 42. Het tijdschrift zou ik graag willen winnen omdat ik me dan goed kan voorbereiden op – en mee kan uitkijken naar op onze vakantie naar het fijne familiehuis van mijn schoonfamilie in de (beeldschone) Piemonte streek. Ik probeer me al de Italiaanse taal eigen te maken – ook voor in de toekomst, taallessen vanaf september! 🙂 en zo kan ik ook alvast wat recepten onder de knie krijgen, om mijn lief op vakantie mee te trakteren!

 43. Omdat ik verliefd ben op Italië, van kop tot teen (en dat mag je letterlijk nemen ;-)). Elk jaar reizen wij naar Italië en zowel het noorden maar zeker ook het zuiden heeft ons hart gestolen! Dit tijdschrift kan de hartzeer deze winter hopelijk wat verzachten en ons tegelijkertijd doen uitkijken naar een nieuwe Italiaanse zomer <3! Heerlijk!

 44. Vakantie thuis!

 45. Ellen van 't Veer

  Buongiorno,
  Mi piace molto il cibo italiano e lo faccio regolarmente a casa. Daarom zijn nieuwe ideeën altijd zeer welkom 🙂

 46. Lekker inspiratie opdoen met deze special!

 47. Foodies is niet alleen fijn om heerlijke recepten uit te maken, maar ook heel mooi om naar te kijken. De gerechten worden kleurrijk en smakelijk in beeld gebracht.
  Italie is mijn vakantie land en niet alleen om de prachtige landschappen en steden en dorpjes, maar ook de overheelijke maaltijden. Dus zeker een gokje wagen om het nieuwe nummer te winnen .
  #italysaporiegustibuoni#

 48. Michael Heyvaert

  Omdat Italië de lekkerste keuken ter wereld heeft!
  Gerechten zitten vol van smaak en kleuren heel mooi.
  De heerlijkste pasta’s, de lekkerste visgerechten en heerlijke vleesgerechten. Simpel maar boordevol smaak. Eerlijke gerechten.
  Dat zijn het en daarom ben ik zo geïnteresseerd in dit nieuwe nummer.
  Groetjes vanuit België

 49. De beste recepten uit Italie! Nergens beter te vinden

 50. We gaan drie maal per jaar naar Italië met vakantie maar wanneer we er niet zijn, proberen we zo veel mogelijk Italië binnen te brengen in ons huis, tuin, … Dit leuke tijdschrift zou ons hierbij kunnen helpen om weer even weg te dromen naar “onzen tweede thuis”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.