Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Het grote Italiënummer van foodies

Wil je het vakantiegevoel lekker lang vast houden? Dat kan met het nieuwste nummer van foodies, dat helemaal gewijd is aan Italië. Het heerlijke Italiënummer ligt nu in de winkel. Wij delen alvast een voorproefje.

De foodies-redactie ademde en at wekenlang Italiaans. Ze droomden van antipasti, olijfolie, verse vis, ricotta, Italiaans bier, gnocchi en tomaten. Ze reisden naar onder meer Brescia en Modena en vertaalden dat alles naar een magazine vol lekkers dat je meteen wil maken.

Een rondje Italië
Al bladerend en likkebaardend door deze foodies maak je een reis door Italië. Je start in Venetië, een uitmuntende bestemming voor visliefhebbers. De sarde in saor op de cover zien er alvast veelbelovend uit.

Bart van Olphen tovert nog meer lekkers tevoorschijn met de opbrengst van een rondje over de Venetiaanse vismarkt. De risotto met vongole is hier al favoriet, de octopussalade en de vis in zoutkorst komen dit weekend op tafel.

Van Venetië reis je dwars door het noorden van de laars, naar Brescia, voor de lekkerste streekproducten: sappige citroenen, heerlijk frisse bubbels en smeuïge ricotta. Mét tips voor de lekkerste hotspots voor wie binnenkort ook in Brescia is. Iets zuidelijker wacht Italiës donkerste geheim: de enige echte aceto balsamico. Maar welke is nu de allerlekkerste?

Ook het vloeibare goud ontbreekt niet. Van zichzelf al meer dan aantrekkelijk, maar in recepten als olijfoliefocaccia met rozemarijn, orecchiette met olijfolie en garnalen en chocolade/olijfoliekoekjes onweerstaanbaar!

Onno Kleyn deelt een smakelijk verhaal over de historie van olijfolie, Katie Parla neemt je mee naar het zuiden van Italië, aan de hand van recepten uit haar boek Grandi Gusti en Maud Moody van restaurant Toscanini in Amsterdam deelt de beste tips en tricks voor het maken van pasta én een paar pastaklassiekers die altijd een grote glimlach op het gezicht van je tafelgenoten zullen veroorzaken.

Een Italiaanse tafel voor thuis
Weer thuis na deze inspirerende reis? Waan je dan nog even in Italië met een tafel vol antipasti (met onder meer burrata met radicchio en vijgen-portdip en gerookte ricotta met crema balsamico), zelfgemaakte gnocchi, porchetta met venkelzaad en rozemarijn, visstoof met zeevruchten, met geitenkaas gevulde pastaschelpen en een vegan tiramisù.

Smaakt dat naar meer? Het grote Italiënummer van foodies (6,79) ligt nu in de winkel. Online bestellen kan ook, via deze link.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

319 reacties

  1. Ik zou dit foodies nummer heel graag willen hebben om in ons nieuwe huis in Piemonte neer te leggen voor alle Italie-fans die daar komen en lekker Italiaans willen koken

  2. De Italiaanse keuken is mijn favoriet, ik hoop dat ik zal winnen.

  3. Van alle foto’s en beschrijvingen in het artikel loopt het water me al in de mond. Heerlijk!

  4. Na vandaag zit de vakantie in Italië er weer op. Met het foodies Italië nummer kunnen we thuis nog zo lang mogrlijk nagenieten

  5. Ik laat me verrassen.
    We kennen Pizza, Lasagne, Tagliatelle en Spaghetti.
    Met dat tijdschrift leren we vast nieuwe gerechten kennen.

  6. De smaken van Italië zijn niet te evenaren, deze recepten wil ik graag bewaren.
    Met deze Italiaanse uitgave van Foodies op tafel is een avondje gezellig koken snel gemaakt, zeker weten dat alles heerlijk smaakt.

  7. Om ons een heel jaar nostalgie te bezorgen naar onze prachtige italiereizen

  8. Per leggere le ricette di casa 🙂

    Saluti

    Gabriele

  9. Ik kom net thuis na een vakantie aan het Gardameer een wou het tijdschrift bestellen. Echter is hij uitverkocht, ik verzamel tijdschriften en boeken met recepten uit Italië om zo de keuken te gebruiken wat gij voor bedoeld is… de liefde te bedrijven. Liefde en passie op het bord.

    Daarom hoop ik deze Italiaanse editie van Foodies te winnen.

  10. Marion van de Sande

    Ik zou erg blij zijn als ik dit nummer zou ontvangen omdat ik gek ben van Italië en alleen al de beschrijvingen van de gerechten én de foto’s me doen watertanden. Ik zou heel graag mijn vakantie nog wat verlengen door thuis in het weekend tóch nog even bezig te zijn met het heerlijke Italiaanse eten.

  11. Na een week Pescara, Termoli (heerlijk gegeten daar), Genova (bezoek en verblijf bij familie van mijn vriend) zou ik het te gek vinden om deze bijlage te bezitten… wanneer volgend jaar de familie naar België komt om hun dan te verrassen met heerlijke Italiaanse gerechten maar dan in België… zo kunnen we de gastvrijheid die wij telkens mogen ervaren ook eens delen met hun.

  12. Alora, ik ga meteen de olijfolie cake met appel en citroen glazuur maken, lijkt mij heerlijk, bellisimo! Ik ben ook naar aanleiding, van ciao tutti,, eneen knappe itaiaanse ober! Mijn italiaans aan het op halen, via duo linge,
    , ik ben helemaal gelukkig, met ciao tutti, omdat het mij doet denken aan het prachtige Sorrento, en Capri, grazie, en arrivideci. Ciao renee.

  13. Graag zou ik ook in de winter genieten van al het lekkers dat Italië te bieden heeft. En hoe kan dat nou beter met zo’n geweldig blad!!

  14. Het foodies Italiënummer is gewoon de handleiding voor onze volgende roadtrip door Italië. Zou perfect zijn om aan de hand hiervan met onze Fiat500 Italië verder te ontdekken.

  15. Anita te Gussinklo

    O heerlijk, een echte inspiratie bron voor mij.
    Om meer Italiaans te koken.

  16. Na een fantastiche vakantie in Italie dit jaar, nu nog Foodies “Het grote Italie nummer” dan is de culinaire belevenis compleet.

  17. jacqueline de Waal

    Altijd alles vers bereid fantastische keuken beter bestaat er niet.

  18. Ohja, met dit warme weer zijn koude pasta gerechten zo heerlijk! Ik hoop dat er lekker veel in staan voor de komende warme dagen.

  19. Om die Heerlijke Risotto, eindelijk eens Perfect onder de knie te krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *