Home » Italiaans eten » Fijnproevers gezocht!
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Fijnproevers gezocht!

Een groot voordeel van mijn werk is dat ik veel lekkere dingen mag proeven, zoals de chocoladepizza eerder deze week en de grattachecchi van vanochtend. Het uitproberen van culinaire adressen is niet de meest vervelende kant van mijn baan. Samen met collega Willemijn proefde ik in Rome en Florence de hele dag door de lekkerste culinaire adressen. Waar drink je de lekkerste cappuccino, waar lunch je heerlijk buiten op een terras en waar geniet je van een glas wijn tussen de echte Italianen? Het resultaat werd gebundeld in de reisgidsen De smaak van Rome en De smaak van Florence, waar ik al eerder over schreef en waarmee inmiddels al een hoop Italiëliefhebbers op reis zijn geweest – tot groot genoegen van de eigenaren van de geselecteerde adressen.

Zo kregen we begin deze maand een geweldig leuke mail van Cantina & Cucina in Rome, die erg blij zijn met alle Nederlanders die met de gids in de hand een pasta, pizza of salade komen eten. Dat was geen eigen ontdekking, maar een tip van Hellen, een vriendin die een tijdje in Rome studeerde – een goed voorbeeld van hoe heerlijk het is om een tip te krijgen van iemand die ter plekke een leuke ontdekking doet. We kunnen immers niet altijd overal zijn en proeven…

Cantina & Cucina – Rome

Daarom hebben we nu ook jullie hulp nodig! Willemijn en ik zijn namelijk erg benieuwd naar jullie ervaringen bij deze adressen. Staat de overheerlijke ravioli nog op de kaart, heeft de cappuccino nog steeds de perfecte schuimlaag en worden er nog altijd bijzondere smaken ijs gemaakt?

Ga je in september, oktober of november naar Rome of Florence en ben je dol op de Italiaanse keuken, proef dan met ons mee! Elke maand geven we vijf lezers die naar een van beide steden reizen De smaak van Rome of De smaak van Florence cadeau, om de door onze redactie verzamelde adressen ter plekke te kunnen testen.

Wat moet je doen?
Stuur een e-mail naar redactie@dsvmedia.nl met als onderwerp ‘Proef mee met De Smaak van Italië’. Vermeld in deze e-mail je naam en adresgegevens, of je naar Rome of Florence gaat, de vertrekdatum en het aantal dagen dat je in de stad doorbrengt. Behoor je tot de winnaars, dan krijg je uiterlijk een week voor vertrek bericht van onze redactie.

Tijdens je bezoek aan de stad vragen we je drie adressen in de gids te beoordelen. Wat heb je besteld? Wat zijn je ervaringen? Ben je het eens met de redactie? Daarnaast vragen we om twee nieuwe adressen die bij jou erg in de smaak zijn gevallen. Deze vijf adressen zullen we op de Smaak-site publiceren, zodat ook andere lezers met je mee kunnen proeven. De gids mag je uiteraard houden, zodat je ook bij een volgend bezoek weet waar je de culinaire hoogtepunten van de stad vindt!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

2 reacties

  1. leuk ik ben 26 oktober in Florence.
    en de dagen daarvoor oa in Perugia op het chocoladefestival 🙂

  2. Inderdaad, ik ben ook bij Cantina & Cucina gaan eten in Rome. Ik ga alleen niet deze maanden weer terug, jammer genoeg. Groetjes, Elena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *