Home » Italiaans eten » Designmeubels van cake
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Designmeubels van cake

Wat de Dutch Design Week is voor Eindhoven, is de Salone del Mobile voor Milaan. De reputatie van deze Noord-Italiaanse stad als mekka voor mode en design deed Ryosuke Fukusada (uit Japan) en Rui Pereira (uit Portugal) besluiten om zich daar te vestigen als product designer.

Beide designers ontmoetten elkaar toevallig in een ontwerpstudio in Milaan, waar het meteen klikte tussen de twee. Ze besloten samen te gaan werken, hetgeen resulteerde in Sapore dei Mobili: een soort wafelijzer om cakejes in de vorm van meubels mee te bakken.

Het idee is enerzijds een samensmelting van beide culturen: van de kleine Japanse cakejes met de naam ‘baby castella’ enerzijds en het Portugese ‘ovos moles’, een stevig deeg op basis van eieren, anderzijds. Maar er zit natuurlijk meer achter dan creatief aan de slag gaan met cake om een soort poppenhuisameublement bij elkaar te bakken.

Beide designers verbaasden zich namelijk enorm over de snelheid waarmee moderne designmeubelen op de markt worden gebracht en weer worden afgeschreven. Volgens hen zijn klanten gewoonweg niet in staat om het grote aantal nieuwe producten te verwerken, waardoor het gebruik van een mooi ontworpen meubel niet langer meer gegarandeerd is.

Dankzij de Sapore dei Mobili genieten consumenten echter keer op keer van dezelfde meubels, wellicht met een andere versiering of in een andere samenstelling. De levensduur van een cakemeubel is natuurlijk niet erg lang (probeer ze maar eens te weerstaan als ze vers en geurend voor je neus staan), maar het apparaat gaat jaren mee – en je kunt er natuurlijk elk soort beslag in verwerken. Ik denk zelf sterk aan een heel chocolade-interieur voor bij de zondagse koffie morgen…

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

8 reacties

 1. Hee wat een leuk (cadeau-)idee.
  Ik kan niet vinden waar ik zoiets kan kopen. Heb jij enig idee?
  groet, Patricia

 2. Ciao Patricia,
  via de website van de heren heb ik het gevraagd, maar nog geen antwoord gekregen. Ik laat het weten zodra ik meer informatie heb!

 3. alvast bedankt!

 4. Wel zonde om je tanden in te zetten….maar goed met zo’n malletje zijn natuurlijk wel snel weer nieuwe gemaakt! Buon appetito!

 5. Hallo Ciao Tutti,

  Is het mogelijk dit wafelijzer (of de cakes) te bestellen? Heel leuk en toepasselijk hier

 6. Ciao Simone,
  zoals ik Patricia al liet weten heb ik via de website van de heren gevraagd waar we kunnen bestellen, maar nog geen antwoord gekregen. Zodra ik meer informatie heb, zal ik een update plaatsen!

 7. Wat een super leuk idee! Leuk om samen met de kinderen te maken; eerst maken en versieren, dan spelen en daarna lekker opeten!

 8. How cute! Leuke mal ook om gewoon neer te zetten als eyecatcher.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *