Ga op pad met onze City Walks!

De perfecte risotto

Marloes Reijnders was een van de gelukkige winnaars van de FoodWeLoveBox die we mochten weggeven. Voor Ciao tutti doet ze verslag van de verrassing en het culinaire vervolg in eigen keuken:

‘Eindelijk is hij er, wat zou erin zitten? Een bijzondere pasta of misschien als ik heel erg veel geluk heb dátgene waar ik naar op zoek was in Rome maar niet kon vinden, de perfecte risotto? Op weg van het postkantoor terug naar huis krijg ik de ene na de andere vraag in mijn hoofd, de FoodWeLoveBox verraadt echter niks van zijn inhoud.

Eenmaal thuis gaat hij open. La Bella Vita; een aantal overheerlijke recepten die ik kan gaan maken met de ingrediënten uit de FoodWeLoveBox! De ingrediënten liggen als perfect passende puzzelstukjes in de doos met allemaal stuk voor stuk een mooie verpakking, als foodlover word je daar toch wel heel blij van…

FoodWeLove1

Wat zit er in:

*Bizarre Basilicum – dit is een ‘grow it yourself’ zakje met basilicum
*Amaretti di Saronno  – een mooie grote doos met amaretti koekjes
*biologische porcini – gedroogd eekhoorntjesbrood
*Parmigiano Reggiano – een overheerlijke kaas
*Brodo di Funghi Porcini – bouillonblokjes gemaakt van paddenstoelen
*een tegoedbon voor een kaasmesje
*een kortingsbon van vijf euro te besteden bij Liquido d’Oro
*en tot slot Acquerello Carnaroli, de ‘Rolls Royce’ onder de risottorijst!

Een betere inhoud kon ik mijzelf niet wensen, ik maak al jaren graag risotto en was op zoek naar de perfecte risottorijst, zoals je die in alleen Italië lijkt te kunnen krijgen. De kookkunst ben ik me al meester, alleen de rijst die ik in Nederland kan vinden gaf nog nèt niet het gewenste resultaat. Snel aan de slag dus met deze Rolls Royce Risotto Rijst!

Bij het openen van de verpakkingen kwamen de heerlijke rijke geuren van de producten vrij en dit beloofde veel goeds! Ik ging voor het recept ‘Risotto ai Funghi Porcini’. Het recept was vrij simpel net als de ingrediënten, less is more!

FoodWeLove2

De truc voor een goede risotto is tijd. Als je de risotto langzaam laat garen door steeds een kleine scheut met bouillon toe te voegen krijg je rijst die van buiten lekker zacht is maar van binnen nog wel een kern heeft met een bite. Na drie kwartier had was de rijst gaar. Met flink wat schaafsel van de Parmezaanse kaas eroverheen en wat verse peterselie was het tijd om te genieten!

FoodWeLove3

FoodWeLove4

Mijn zoektocht naar de perfecte risottorijst was beëindigd, dít is hem! Een volle romige smaak en een wat plakkerige structuur, perfetto!

FoodWeLove5

Na deze machtige maaltijd een lekkere espresso met een mooi verpakt koekje, een superzoet amandelkoekje, als tegenhanger voor de straffe espresso.

FoodWeLove6
Het toffe aan de FoodWeLoveBox is dat het een complete verassing is welke producten je ontvangt en je hierdoor in aanraking komt met nieuwe smaken en hele pure producten die ook nog eens leuk in de keuken staan door hun mooie verpakkingen – en die je niet tegenkomt in de supermarkt. Dat geldt ook voor de lekkere recepten die je anders misschien nooit geprobeerd zou hebben. Ik heb in elk geval de perfecte risotto gevonden en daarmee ook een beetje Italië in huis weten te halen!

Puur genieten, la bella vita!

Ciao,
Marloes Reijnders

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Een reactie

  1. Frank Reijnders

    Ciao Figlia,

    Effettuate il vostro padre orgoglioso!
    Kom het graag een keer proeven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *