Ga op pad met onze City Walks!

Culy-inspiratie: van Nutelleria tot pizza bij Pazzo

Laatst dronk ik samen met Monique van Culy.nl, een website vol culinaire inspiratie waar ik graag op grasduin, een kop koffie bij Vinnies deli, een nieuw adresje om de hoek van het kantoor van De Smaak van Italië.

Jullie kunnen je er wellicht iets bij voorstellen, hoe dat gaat als twee culi-freaks samen koffie gaan drinken. Dan wordt er niet alleen gepraat over die koffie en al het lekkers dat staat uitgestald, nee, dan wordt er vooral ook geproefd. We boften, want Vincent had net een superlekkere worteltaart gebakken, en wij offerden ons natuurlijk graag op als proefpersonen. Op een bankje in de zon, op een gewone doordeweekse dag taart eten, koffie drinken en praten over eten… mijn werk is zo gek nog niet.

Maar gewerkt moest er wel worden, ondanks het bijna-vakantiegevoel, dus al gauw stuiterden de ideeën over en weer. Weliswaar regelmatig onderbroken door tips voor lekkere Italiaanse adresjes in de buurt, maar ja, dat is ook een beetje werk, toch?

Uiteindelijk stapten we na anderhalf uur naar binnen om nog iets lekkers voor de lunch mee te nemen. Als je er dan toch bent… Een paar uur later zat ik achter mijn bureau te smullen van de boontjessalade met citrusdressing (simpel maar subliem) en de tomatensalade met tomaatjes in alle soorten, kleuren en maten.

Ik bekeek mijn to do-lijst van die dag en mijn kladje van het gesprek met Monique, dat eigenlijk een veel leuker to do-lijstje bleek te zijn. Er prijkten heerlijk Italiaanse adressen op die volgens Monique echt het proberen waard zijn. Vijf van deze adressen deel ik met jullie, als een soort openbare to do-lijst. Want dat ze allemaal afgevinkt moeten worden, dat staat als een paal boven water. Verslag van al dat lekkers volgt uiteraard t.z.t. hier op mijn blog, maar mochten jullie al eerder de tijd hebben voor een of meer van deze adresjes, fammi sapere!

1 Nutelleria, Bologna
Met stip op 1 staat de Culy-tip voor de Nutelleria, een fastfood restaurant waar je alles kunt bestellen wat je maar wil (van broodje tot milkshake, van pannenkoek tot cappuccino) maar dan met een flinke lading Nutella. Er is op dit moment slechts een vestiging in Bologna en een in Frankfurt, maar er zijn uitbreidingsplannen.

2 L’Arte del Gelato, New York
Voor deze tweede Culy-hotspot moet ik iets verder reizen dan gewoonlijk, maar dat lijkt het meer dan waard. L’Arte del Gelato heeft o.a. een vestiging in de Chelsea Food Market in het Meatpacking District – daar is vast nog veel meer Italiaans lekkers te vinden!

3 Chocolateline, Antwerpen
Niet 100% Italiaans, deze chocolaterie, maar volgens Culy zijn de Italiaanse Javanais-chocolaatjes (witte chocoladeganache met verse basilicum, zongedroogde tomaat, zwarte olijven en marsepein) meer dan perfect. Als chocolade- en Italiëliefhebber klinkt dat meer dan veelbelovend!

4 Combal.zero, Rivoli
Het eerste Italiaanse restaurant in de top 100 van de beste restaurants van Europa volgens Opinionated About Dining.

5 Pazzo, Amsterdam
Last but not least een Italiaans adresje in mijn Nederlandse uitvalsbasis, dat ik wonder boven wonder nog niet kende: Pazzo. Bij Pazzo, gelegen in de Amsterdamse Zeeheldenbuurt, kun je heerlijke pizza, calzone, focaccia en bruschetta’s eten en afhalen. Gemaakt in een traditionele houtoven en van verse Italiaanse producten. Culy is vooral fan van de pizza’s met superkrokante dunne bodem, de espresso’s en de heerlijke homemade tiramisù. Dat klinkt meer dan veelbelovend!

Alle Culy-links van vandaag op een rijtje:
*Vinnies deli
*Vinnies deli’s recept voor organic carrot cake
*Nutelleria, Bologna
*L’Arte del Gelato, New York
*Chocolateline, Antwerpen
*Top 100 beste restaurants van Europa
*Pazzo, Amsterdam

Met dank aan

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Een reactie

  1. hmmmmmssiskia jij hebt een job die doet watertanden!!!! Bedankt voor de tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *