Home » Italiaans eten » Culinaire cover stories
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Culinaire cover stories

Sophia Loren schitterde als pizzabakster op de cover van het tijdschrift Cinema Nuovo (1 april 1954), de perfecte huisvrouw siert de voorzijde van Grand Hotel (2 november 1957) en een faun verleidt een jonge vrouw met een glas Cinzano op de cover van Touring Club Italiano (februari 1920). En wat te denken van de cover van Topolino (de Italiaanse Mickey Mouse), waar Goofy een nog warme kalkoen serveert aan Donald Duck en de neefjes Kwik, Kwek en Kwak.

Deze culinaire covers maken deel uit van een smakelijke expositie bij Eataly in Rome. De Milanese Michele Rapisarda, die in totaal meer dan 12.000 culinaire illustraties heeft verzameld, waaronder een breed scala aan culinaire covers, heeft samen met antiquair Andrea Tomasetig en Eataly de meest bijzondere covers uit haar verzameling geselecteerd. Samen geven deze covers een prachtig beeld van de culinaire geschiedenis van Italië van 1865 tot nu.

Cover na cover zie je hoe de Italiaanse keuken zich heeft ontwikkeld, maar ook hoe de tijdschriftwereld veranderd is. Van illustraties naar foto’s, van gewone mensen tot beroemde sterrenkoks, van kleine keukens thuis naar grote kookshows en –beurzen. De in totaal 88 cover stories bestrijken samen 44 verschillende magazines.

De tentoonstelling is tot en met 16 juni te zien op de tweede verdieping van Eataly. Het zou een voorproefje zijn van een museum dat in 2015 in Milaan geopend moet worden en dat een groot deel van Rapisarda’s verzameling omvat. Daar kijken wij alvast watertandend naar uit!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Een reactie

  1. Oh wat leuk en wat een memories naar vroegere tijden!
    Weer iets om te bewaren! Maar ik heb mijn favoriete linkje al gestuurd :)!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *