Ontdek Italië op een Vespa!

Cose di cucina in Santo Spirito

*update mei 2016*
CIBI is helaas gesloten, maar op hetzelfde adres vind je nu Gurdulu. Georgette van de blog Girl in Florence, die in deze buurt woont, ging er proeven en is erg enthousiast. Wij hopen haar voorbeeld snel te volgen!

De dag beginnen met een cappuccino, een paar uur schrijven, wat research doen, foto’s maken, een museum bezoeken, uitgebreid lunchen… De dag van een blogger op reis is gevuld met hoogtepunten. Dat gaat de hele dag door, ook tijdens de aperitivo en het diner. We moeten immers wel regelmatig nieuwe adresjes spotten die de moeite van het delen waar zijn, nietwaar?

Zo ook afgelopen keer in Florence. We wisselende onze vaste-stek-want-favoriet-en-zo-fijn-om-terug-te-gaan-plekken af met een paar nieuwe adressen die we online hadden gespot of waar we goede verhalen over hadden gehoord. Allereerst in onze favoriete buurt, rondom het Piazza di Santo Spirito. Daar zit CIBI (Via delle Caldaie 12-14/R), waar traditionele Toscaanse recepten hand in hand gaan met een eigentijdse twist. Zo staat bijvoorbeeld de beroemde kippenlevertjespaté op de kaart, maar dan met gelatine van vin santo.

Cibi-Florence (1) Cibi-Florence (2) Cibi-Florence (2a)

Het was dan ook niet makkelijk kiezen, met al die heerlijke gerechten, maar we kozen ten slotte voor geitenkaaskroketjes met een bijzondere pesto gevolgd door konijn (Sophie) en intkvissalade met venkel en sinaasppel gevolgd door gestoofde runderwang (Saskia). Vanwege de uitgebreide lunch lieten we de pasta en het toetje maar voor een volgende keer. Want die komt er zeer zeker; CIBI is echt een aanrader.

Cibi-Florence (2b) Cibi-Florence (2c) Cibi-Florence (3) Cibi-Florence (3a) Cibi-Florence (3b) Cibi-Florence (4) Cibi-Florence (8) Cibi-Florence (9) Cibi-Florence (10)

Van de bijzondere inrichting, goede sfeer, attente bediening, een fijne kaart met een mix van traditie en eigenwijsheid en dat ook nog eens voor een zeer redelijke prijs gaan we gauw weer genieten!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze City Walks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *