Ga op pad met onze City Walks!

Bloemen op ons bord

Dankzij Antoinette beginnen we de week met bloemen. Italiaanse bloemen uiteraard, en nog eetbaar ook. Antoinette schreef dit voorjaar op haar blog Italiaans koken met Antoinette al over bloemen:

‘Bloemen op een rokerige achtergrond. Roze in al zijn schakeringen, afgezet met klatergouden ruiten. We hadden er ook nog eens acht muren vol mee, geen vier. Want het is in Italië heel gebruikelijk om twee badkamers te hebben. Net zo gewoon als het is om in Nederland geen bidet te hebben. Je hoeft er niet voor in een villa te wonen. Een gemiddeld rijtjeshuis volstaat!

Doornen in het oog waren het. Jarenlang.
Een voor een hakten ze de tegels eruit. Geknapte kopjes en gebroken ruiten. Dat werkte heel bevrijdend.
We hebben nu vier tinten blauw en wit. Rechtlijnige, zonnige mozaïek.

Zo lelijk als ze waren aan de wand, zo lekker vind ik bloemen op mijn bord.
Bloemkool, artisjokken of gefrituurde courgettebloemen.’

Ook wij zijn dol op bloemen – en vooral op die laatste variant. We delen dan ook graag Antoinettes recept voor gevulde courgettebloemen met jullie:

courgettebloemen2

Ingrediënten:
10 courgettebloemen van gemiddelde grootte, uit de moestuin of van de gespecialiseerde groenteman | 2 eieren | peper | zout | eventueel een lepel gehakte verse kruiden | 75 gram droog broodkruim (daar houd je van over maar minder werkt niet prettig) | pinda- of zonnebloemolie

Snij de achterkant van bloem en verwijder de meeldraden. Houd de bloemenachterkant boven en was ze onder de lopende kraan. Dep de bloemen droog met keukenpapier of een schone theedoek.

Klop de eieren met peper en zout los in een kom. Voeg eventueel een eetlepel gehakte verse kruiden toe. Haal de bloemen een voor een door het ei. Laat ze steeds goed uitlekken voor je ze door het broodkruim haalt.

courgettebloemen

foto’s: Italiaans koken met Antoinette

Verhit de olie tot 180 graden. Frituur de bloemen kort tot ze goudbruin zijn. Een lust voor het oog!

Nog meer heerlijks van Antoinette lezen en proeven? Kijk dan gauw op haar blog vol recepten en verhalen.

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Een reactie

  1. Oh, dat is zo lekker! Heel vaak gegeten in Turijn!
    Ze vinden de groenten zoals wij ze eten, veel te zacht en slap, vertelden ze mij!
    Heerlijk, misschien kom ik ze in mijn vakantie ook weer tegen en dan zijn ze “mijn” :)!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *