Download gratis de Ciao tutti app!

Bigoli – made by bloggers

Tijdens de #VeronaGarda blog tour bezocht Saskia naast Verona, Mantova en het Gardameer ook het kleine maar prachtige Cavriana. In de gewelven van de schitterende Villa Mirra genoot Saskia met alle medebloggers van een geweldige afscheidslunch, die ze eerst (deels) zelf hadden bereid. Uiteraard onder leiding van een echte nonna!

pasta-maken-Cavriana (4)

Saskia: ‘Wij, bloggers, waren verantwoordelijk voor de primo. Dit keer geen tortellini, maar bigoli – een dikke soort spaghetti die veel wordt gegeten in de regio Veneto. We beginnen bij de basis: bloem en eieren.

pasta-maken-Cavriana (1) pasta-maken-Cavriana (2) pasta-maken-Cavriana (3)

Beetje olijfolie, even husselen en dan… kneden maar!

pasta-maken-Cavriana (5)Noel, Elena en Deyse con le mani in pasta, met de handen in het deegpasta-maken-Cavriana (6)Jeff en Maria kneden het deeg samen tot een soepele balpasta-maken-Cavriana (7) pasta-maken-Cavriana (8)de pasta van Elena en Deyse is pronta, klaar

Dan komt het meest bijzondere stukje: van het deeg worden een soort dikke rolletjes gekneed, die vervolgens met behulp van een zeer authentiek – en antiek – apparaat tot bigoli worden gedraaid. Deze pastamachine avant la lettre was nog een huwelijkscadeau van de grootouders van onze nonni van vandaag, die in 1904 in het huwelijksbootje stapten.

pasta-maken-Cavriana (9) pasta-maken-Cavriana (10)

Rick neemt de taak op zich om van het pastadeeg een ware delicatesse te draaien:

pasta-maken-Cavriana (11a) pasta-maken-Cavriana (11b) pasta-maken-Cavriana (11c) pasta-maken-Cavriana (11d) pasta-maken-Cavriana (11e)

Jeff kan niet langer wachten en proeft alvast voor…

pasta-maken-Cavriana (13)pasta-maken-Cavriana (17) pasta-maken-Cavriana (18)Goedgekeurd!

De bigoli gaan snel in een pan met kokend water, zodat we de tijd hebben voor een lekker lange lunch, met drie soorten bigoli als primo: bigoli met tomatensaus, met pesto en met kaas. De blogger-made bigoli mogen er zijn!’

pasta-maken-Cavriana (19) pasta-maken-Cavriana (20) pasta-maken-Cavriana (21)Buon appetito!

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Een reactie

  1. What a great article and fabulous pics too! You’ve captured so many great moments of our adventures!! Thanks for the wonderful memories!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.