Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Aan tafel bij Ristorante Da Gigino in Sorrento

We hebben het al eens eerder bekend: onze kookboeken staan niet alleen netjes in de kast of liggen op de keukentafel, maar gaan ook met ons mee naar bed. Gewoon, om er nog even lekker in te lezen voor het slapen gaan. Om een beetje inspiratie op te doen en ons te verzekeren van heerlijke dromen.

De afgelopen week dromen we elke avond weg bij Ristorante Da Gigino, een gloednieuw kookboek van een gloednieuwe uitgeverij. Het boek draagt de titel van een restaurant in Sorrento, maar eigenlijk ís het boek dit restaurant.

Ristorante-Da-Gigino-kookboek

Meteen nadat je het boek hebt opengeslagen, beland je namelijk in die fijne stad aan zee, met uitzicht op een helderblauwe hemel waartegen de Vesuvius duidelijk herkenbaar afsteekt. Even verderop zit je op het terras van Da Gigino, onder de rode luifel, met het menu op mooie keramieken tegeltjes aan de muur.

Even verderop brengt het boek je in de keuken van Da Gigino, waar chef-kok Ciro de scepter zwaait en de lekkerste gerechten bereidt, die uiteindelijk op de tafel belanden waar je als lezer als vanzelf aanschuift.

Da-Gigino-2

Saskia Schmitz, die samen met fotograaf Hans de Kort het boek over Ristorante Da Gigino maakte, werd verliefd op deze plek. Én op de kok, maar die liefde ging na zeven jaar over. De liefde voor Sorrento, voor de geuren en kleuren van de plek, bleef.

Sterker nog, die liefde bleef groeien en is inmiddels zo groot dat Saskia niets anders kon doen dan deze liefde delen. De beste vorm daarvoor? Een kleurrijk kookboek vol met schitterende, levendige foto’s, recepten om van te watertanden en bijzondere verhalen. Over Da Gigino, maar ook over (familie)tradities, over de beste ingrediënten, bijzondere ervaringen en de mooiste plekken aan de kust.

Da-Gigino-spreads (1) Da-Gigino-spreads (2) Da-Gigino-spreads (3)

Het resultaat? Een boek dat je meteen een eind zuidwaarts katapulteert, bij Da Gigino aan tafel. Een boek dat je elke pagina laat smullen – niet alleen van de recepten, maar ook van de heerlijke verhalen en prachtige beelden. Ruim 170 pagina’s lang waan je je in Sorrento, totdat aan het einde van de boek de zon langzaam in zee zakt.

Gelukkig kunnen we dan gauw weer terug naar het begin bladeren, want elke keer zien we wel weer wat nieuws op de vele foto’s en lezen we een ander stukje. Voorlopig zijn we nog niet uitgekeken en gegeten bij Ristorante Da Gigino!

Da-Gigino

Ristorante Da Gigino – Aan tafel met familie in Sorrento | Saskia Schmitz & Hans de Kort | ISBN 9789492037084 | € 25,- | uitgeverij Brandt | bestel Ristorante Da Gigino via deze link bij bol.com

Via deze link delen we een van de heerlijke recepten uit het boek, dus plan voor komende week alvast een heerlijk avond Da Gigino in!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *