Home » Gastblog » Wereldreizigster in Rome
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Wereldreizigster in Rome

Komende week doen we nog even verslag van ons blogbezoek aan Pistoia. We waren daar in mei voor de blog tour #viraccontopistoia. Tijdens deze reis kregen we zo veel informatie, bezochten we zo veel geweldige plekken en leerden we zo veel leuke mensen kennen, dat we nog lang niet alles met jullie hebben kunnen delen. Het spits wordt dit keer afgebeten door een kennismaking met collega-blogger Lucia Parpaglioni, die op haar website Viaggi dei Mesupi schrijft over haar reizen en ervaringen in binnen- en buitenland.

Viaggi-Mesupi

Lucia woont in Rome en nodigde ons al een aantal keer uit om samen met haar de stad te ontdekken. Dat is er nog niet van gekomen (al gaat dat zeker nog eens gebeuren!), maar gelukkig laat ze ons via Flickr en Instagram regelmatig meegenieten van de Eeuwige Stad.

Lucia

Vandaag schrijft Lucia op Ciao tutti haar eerste gastblog, een korte introductie over haar zelf en vooral over haar manier van bloggen, reizen en leven. De introductie is Lucia’s letterlijke tekst (daar moest Saskia wel even van blozen, grazie!), daarna is de tekst door ons vertaald, zodat jullie makkelijker mee kunnen lezen. Lucia zal na dit eerste verhaal regelmatig verslag doen van haar reizen in Italië, maar ondertussen kunnen jullie haar avonturen natuurlijk ook volgen via Viaggi dei Mesupi.

Son giorni che penso a come potermi presentare ad un mondo, quello dell’Olanda, per me tutto nuovo, mondo che sfortunatamente ancora non sono riuscita nemmeno a sfiorare. Cercavo qualcosa da scrivere che mi facesse fare bella figura, qualcosa che colpisse. Poi, invece, ho pensato a Saskia, alla sua semplicità, alla sua naturalità, il suo essere così alla mano, e ho capito che non c’è modo migliore di presentarsi che non sia la semplicità, la spontaneità.’

(nogmaals grazie, Lucia!)

Lucia vervolgt: ‘Ik ben 26, geboren en getogen in Rome, de stad waar ik het meest van houd, meer dan van welke plaats ter wereld ook. Dat komt grotendeels doordat Rome me blijft verbazen, elke dag weer, zelfs op plekken waar ik bijna elke dag ben of waar ik regelmatig langs rijd.

In deze tijd van het jaar loop ik bijvoorbeeld na het werk een prachtige route, zo’n 12 kilometer te voet, langs de Tiber, onder het Palazzo di Giustizia langs, via de Engelenburcht en de Sint-Pieter naar het Tibereiland… en elke dag bekijk ik de stad met andere ogen, soms zelfs alsof ik er voor het eerst rond dwaal.

Maar naast deze liefde voor Rome – en voor de rest van Italië – leef ik om te reizen en reis ik om te leven. Ik kan niet zonder, het is een soort van verslaving. Mijn lichaam, mijn hoofd, mijn ziel en mijn ogen hebben het nodig op ontdekkingstocht te gaan, andere plekken te leren kennen, te ontdekken, te ervaren, te proeven… Daarbij heb ik vooral een voorkeur voor de minder bekende plekken, waar je nog niet door toeristen onder de voet wordt gelopen en waar nog unieke dingen te ontdekken zijn – waarover ik anderen dan weer enthousiast kan vertellen.

Als het even kan, vermijd ik reizen per vliegtuig. Ik houd van dwalen als een nomade, en een nomade heeft nu eenmaal graag vaste grond onder zijn voeten. Ik hou dan ook het meest van road trips, liefst op een Harley Davidson, maar ook een treinreis brengt altijd het nomadengevoel in me naar boven.

Op mijn blog schrijf ik over mijn ervaringen tijdens mijn reizen, dicht bij huis en aan de andere kant van de wereld. Deels omdat ik het heerlijk vind al die geweldige ervaringen te delen, deels om een ware uitdaging te volbrengen: alle items op de lijst van 270 dingen die ik voor mijn dood gedaan wil hebben afvinken. Zo ben ik altijd op reis, op zoek naar wat ik nog niet ken – als een continu excuus om te blijven reizen, per sempre

Naast schrijven houd ik ook enorm van fotograferen. Ik probeer elke glimp van een nieuwe ervaring vast te leggen, vanuit elke hoek, zodat ik thuis kan nagenieten van alles wat er op mijn pad kwam en ik niks kan vergeten. De mooiste foto’s deel ik uiteraard via mijn blog, Flicker en Instagram – en af en toe ook hier. Alla prossima allora!

Vandaag alvast een voorproefje van Lucia’s reisfoto’s van de afgelopen weken:

Amalfikust-Luciaaan de Amalfikust

Cascate-Marmore-Luciade Cascate delle Marmore

Caserta-LuciaReggia di Caserta

FormiaFormiaSperlonga-LuciaSperlonga

Lago-TrasimenoLago di Trasimeno

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *